Teismas kaunietę pripažino kalta pasikėsinus nužudyti 11 žmonių | kl.lt

TEISMAS KAUNIETĘ PRIPAŽINO KALTA PASIKĖSINUS NUŽUDYTI 11 ŽMONIŲ

Šiaulių apygardos teismas penktadienį dėl pasikėsinimo nužudyti 11 žmonių kalta pripažino kaunietę Ingą P. ir skyrė jai aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.

„Teismas mano, kad bausmės tikslai bus pasiekti paskyrus realią laisvės atėmimo bausmę“, – BNS sakė teismo atstovas Vytautas Jončas.

55 metų moteris pripažinta kalta dėl pasikėsinimu nužudyti žmones sukeliant gaisrą. Jai taip pat priteista sumokėti 13 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Nuosprendyje teismas atkreipė dėmesį, kad moteris atlygino žalą nukentėjusiems, bet nepakankamai, įvykdytas nusikaltimas ypatingai sunkus.

Tardama paskutinį žodį kaltinamoji Inga P. kartojo, kad nenorėjo niekam pakenkti, nesiekė nieko nužudyti, visų labai atsiprašė.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2019-ųjų rugsėjo 21-osios naktį vienoje sodyboje Telšių rajone, kur vyko vestuvių pokylis.

Kaip nurodoma bylos medžiagoje, kaltinamoji Inga P., būdama apsvaigusi nuo alkoholio (daugiau nei 1,5 promilės), žinodama, kad pastato antrajame aukšte miega žmonės, tarp kurių buvo jos šeimos narių, mažamečių vaikų, tyčia sukėlė gaisrą.

Kaltinamosios duktė ir žentas savo parodymus teismui davė nuotoliniu būdu. Jauna moteris pabrėžė nenorėjusi, kad jos vestuvėse dalyvautų tėvai, nes žinojo, kad alkoholį pavartojusi jos motina gali elgtis neadekvačiai. Tačiau sutuoktinis ją įkalbėjęs, jog tokioje šventėje tėvai turi dalyvauti.

Moteris pasakojo, kad vestuvių dieną svečiai buvo nusiteikę šventiškai, žaidė įvairius žaidimus, alkoholis, anot jos, vartotas saikingai, kai kurie vestuvių pokylio dalyviai stipriųjų gėrimų iš viso nevartoję. Kaltinamosios duktė pabrėžė, kad alkoholiniai gėrimai laikyti šaldytuve, motina, anot jos, tą alkoholį ir vartojusi.

Nukentėjusioji teigė, kad antrą vestuvių dieną motina pradėjusi elgtis agresyviai, ją tekę tramdyti nukentėjusiosios tėvui.

Moteris pasakojo, jog svečiai miegoti nuėję apie 3 valandą nakties, maždaug po poros valandų, kai visi jau miegojo, ji pajutusi aitrų dūmų kvapą. Moteris visus ėmėsi žadinti, vieni gelbėjo mažamečius vaikus, kiti puolė gesinti liepsną.

Kaip teigė nukentėjusioji, išpuolusi į lauką, ji pamatė ant sūpynių sėdinčią motiną su šypsena veide. Dukters liudijimu, jai atmintyje įstrigę motinos tą akimirką ištarti žodžiai: „..džiaukitės, kad neturiu benzino“.

Bylos duomenimis, nusikaltimo naktį kaltinamoji tyčia ant dujų viryklės sudėjo kartono dėžę su stiklo indais, įvairias plastiko atliekas, atsuko dujų čiaupus ir šiuos degius daiktus padegė, taip tyčia sukeldama gaisrą pirmajame namo aukšte esančioje virtuvėje.

Kaip nurodoma bylos kaltinamajame akte, Inga P. savo nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jos valios nepriklausančių priežasčių – nukentėjusieji pabudo, likvidavo gaisro židinį ir taip išsigelbėjo.

Šioje byloje buvo atliktos dvi psichologinės ekspertizės, tačiau jų išvados prieštaravo viena kitai – vieni ekspertai konstatavo, jog veikų padarymo metu Inga P. buvusi nepakaltinama, kitų ekspertų išvados – priešingos.

Todėl valstybinį kaltinimą byloje palaikanti prokurorė paprašė trečios ekspertizės. Tuomet ekspertai konstatavo, kad nusikalstamos veikos padarymo metu Inga P. suprato savo veiksmų esmę ir galėjo juos valdyti – buvo pakaltinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Patarimas

Daugiau alkoholio boboms !

Tik ramiai

Kas jos gydantis gydytojas? Kokios ligos gydymui reikia naujų aukų eksperimentams su žmonėmis? Kokio turto paveldėtoja ji būtų jai ne gaisro atvejis? Kas gėrimus tiekė ir maišė? Ta moteris iš viso niekuo dėta.

O \\\\\.../////

kada Jurbarko iškrypėlį- banditą pasodins pas 'baxūrus'?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS