Teismas sugriežtino bausmę vairuotojui: girtas sėdo prie įmonei priklausančio automobilio | kl.lt

TEISMAS SUGRIEŽTINO BAUSMĘ VAIRUOTOJUI: GIRTAS SĖDO PRIE ĮMONEI PRIKLAUSANČIO AUTOMOBILIO

  • 2

Teismas tenkino prokuroro skundą ir sugriežtino bausmę neblaiviam vairuotojui – jis turės sumokėti visą transporto priemonės vertę atitinkančią pinigų sumą, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Teismas patenkino Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroro apeliacinį skundą neblaivaus vairuotojo byloje. Kauno apygardos teismo sprendimu, kaltinamajam R. U., kuris nuteistas dėl vairavimo esant neblaiviam, sugriežtinta bausmė – bus išieškoma ne dalis, o visa transporto priemonės, kurią jis vairavo, vertę atitinkanti pinigų suma.

Bylos duomenimis, R. U. buvo kaltinamas, jog darbo metu būdamas neblaivus vairavo įmonei priklausantį automobilį. Vairuotojui buvo nustatytas 1,76 promilių neblaivumas.

Šių metų liepą Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų sprendimu iš kaltinamojo buvo konfiskuota tik dalis nusikaltimo padarymo priemonės – transporto priemonės, vertės – 6000 eurų, įpareigojant šią sumą sumokėti per pusantrų metų, taip pat atimta teisė vairuoti transporto priemones dvejus metus.

Su tokiu pirmos instancijos teismo nuosprendžiu nesutiko ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras Antanas Baranauskas.

Jis Kauno apygardos teismui pateikė apeliacinį skundą, prašydamas sugriežtinti nuosprendį. Prokuroras apeliaciniame skunde nurodė, jog pirmosios instancijos teismas netinkamai taikė baudžiamąjį įstatymą, nes automobilio, su kuriuo buvo įvykdyta nusikalstama veika, rinkos vertė daug didesnė – apie 14 tūkst. eurų.

Kauno apygardos teismas prokuroro A. Baranausko apeliacinį skundą patenkino.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mano nuomone

LT besikuriančioj demokratijoj, dėl nebaudžiamimo susiformavo tokie teisėsaugos ir teisiniai klanai, kad jie nebaudžiami daro ką nori. Lietuvoje jokio teisingumo nėra. Korupcinėse bylose spauda to net nežinodama spausdina str pamestus teismų. O tai kaip atsiskaitymas užsakovui manau už atliktą " darba". Tai knyga policijos dievai jau į daug klausimų atsako. Tai mano nuomonė.

Teismas?

O Lietuvoje yra teismai? Aš galvojau kad tai bendrovių, pelno siekiančių darbuotojų veikla? Baigiam juokus, jie tenai daro ką nori. Su tokia destrukcija susidūriau kad siaubo filmas. Papasakosi- nepatikės niekas. Žiūrėkite- jau bliukšta teisėjų korupcijos byla rašo. Neįmanoma tokioj valstybėj dirbti ir mokėti mokesčius. Tai mano nuomonė. Tad teks išvažiuoti į užsienį..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS