Teko gelbėti „Raketa“ plaukusius keleivius: pusšimtis pramogautojų įstrigo vidury Nemuno | kl.lt

TEKO GELBĖTI „RAKETA“ PLAUKUSIUS KELEIVIUS: PUSŠIMTIS PRAMOGAUTOJŲ ĮSTRIGO VIDURY NEMUNO

  • 62

Nemune šeštadienį sugedus keleivinio laivo „Raketa“ varikliui, pusšimtį jos keleivių evakavo ir į krantą parplukdė incidentą pastebėję pasieniečiai.

Kaip pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), netikėtai upėje sustojusį keleivinį laivą pastebėjo Bardinų užkardos pareigūnai.

„Buvo matyti, kad plaukiojimo priemonė yra nevaldoma, iš jos į vandenį skubiai išmestas inkaras. Link „Raketos“ tuoj pat buvo nusiųstas Bardinų užkardos pasieniečių kateris „Octelbo“ su įgula, – teigiama pranešime. – Paaiškėjo, kad 49 pramogautojus iš Kauno į Nidą plukdęs laivas patyrė avariją – plaukimo metu netikėtai sustojo jo variklis.“

Buvo matyti, kad plaukiojimo priemonė yra nevaldoma, iš jos į vandenį skubiai išmestas inkaras.

Įvykio aplinkybes įvertinę pasieniečiai konstatavo, jog laivą upės srovė gali imti nešti Rusijos kranto link, todėl nuspręsta evakuoti visus keleivius.

„Tai VSAT katerio įgula operatyviai ir sėkmingai atliko per maždaug pusvalandį. Pasieniečiams teko kelis sykius kursuoti tarp avariją patyrusio laivo ir kranto, kol galiausiai visi 49 pramogautojai buvo saugiai išlaipinti Lietuvos pusėje. Nė vienam asmeniui medikų pagalbos neprireikė“, – nurodo tarnyba.

VSAT nuotr.

Upės farvateryje sustojusiame laive likę trys įgulos nariai apie gedimą pranešė Rusnės uosto darbuotojams. Tą pačią dieną atplaukęs laivas-vilkikas sėkmingai nutempė „Raketą“ į Rusnę.

GALERIJA

  • Teko gelbėti „Raketa“ plaukusius keleivius: pusšimtis pramogautojų įstrigo vidury Nemuno
  • Teko gelbėti „Raketa“ plaukusius keleivius: pusšimtis pramogautojų įstrigo vidury Nemuno
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (62)

Igor

Dabar plaukiojanti RAKETA yra buvusi nelaiminga RAKETA-03, kuri 1980 m. birželio 1 d. reisu Nida-Kaunas 15 val., žemiau Sovietsko išlėkė ant špigdamio, ko pasekoje buvo sužeisti 48 žmonės. Suremontuota vėl plaukiojo. Vėliau žiemos remonto metu Raketa stipriai sudegė, suremontuota vėl plaukiojo ir dabar plaukioja.

Nerka

Biznio pasiūlymas - vietoj vienos didelės Raketos - vienas geras greitaeigis jūrinis kateris su ilgu trosu ir daug daug lentų su foilais. Kuro - mažiau. Extrymo - daugiau. Kelionės metu keleiviams yra ką veikti. Vieni pliusai. Gal vienas minusas, kad ne visi keleiviai išsilaikys iki kelionės pabaigos :)

pietietis.

sumanymas grazus, pirmakart nepasiseke, nieko tokio, susitvarkys ir dirbs. sekmes mechanikams. ne pasaulio pabaiga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS