Tragedija Savanorių prospekte: iškalbinga ir liudytojos apklausa, ir žuvusiojo biografija | kl.lt

TRAGEDIJA SAVANORIŲ PROSPEKTE: IŠKALBINGA IR LIUDYTOJOS APKLAUSA, IR ŽUVUSIOJO BIOGRAFIJA

  • 19

Tragediją Savanorių prospekte, įvykusią likus vos dviem paroms iki 2022-ųjų sutikimo, per kurią žuvo sunkiasvorę „Scania“ taranavusio „VW Golf“ vairuotojas, narpliojantys Kauno teisėsaugininkai dar laukia paskirtų ekspertizių išvadų. Tačiau tai, ką jie jau išsiaiškino, kalba už save.

Kaip jau rašyta, tą gruodžio 29-osios naktį – apie 1.30 val. Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta, kad ties Savanorių prospekto ir Dubingių gatvių sankryža į sunkvežimį įsirėžė lengvasis automobilis. Jo viduje – prispaustas žmogus. Jis nejuda.

Į nelaimės vietą buvo pasiųstos visos specialiosios tarnybos. Nelaimėlį iš sumaito automobilio, palindusio po sunkiasvorės „Scania“ galu, ištraukė ugniagesiai gelbėtojai. Perdavus jį greitosios medikams, šie konstatavo, kad vairuotojas nebegyvas.

 

 

Kaip teisėsaugininkams teigė kito automobilio vairuotoja, kurią šis jaunas vyras buvo aplenkęs vos prieš kelias akimirkas, „VW Golf“, kuriuo lėkta tiesiai į mirtį, greitis buvo labai didelis. Šią vairuotoją, sustojusią trečioje eismo juostoje ties raudona šviesoforo akimi prie ankstesnės Savanorių prospekto sankryžos prekybos centro „Savas“ prieigose, pirmąja eismo juosta važiavęs „VW Golf“ vairuotojas pralenkė kaip viesulas, vos užsidegus žaliai šviesai.

LNK stop kadras

Tragediją internete komentavę kauniečiai rašė, kad šios automobilio vairuotojas lėkė didžiuliu greičiu per visą miestą.

Ikiteisminio tyrimo byloje yra ir vaizdo įrašas nuo priešais tragedijos vietą esančio namo. Jame dideliu greičiu skriejęs „VW Golf“ trenkiasi į stovinčią sunkiasvorę nestabdydamas. Nors, anot teisėsaugininkų, net ir važiuojant leistinu šioje vietoje 50 km/val. greičiu, tokiomis aplinkybėmis, t.y. atsitrenkus į stovinčią sunkiasvorę, pasekmės būtų tokios pačios.

Nustatyta, kad ši „Scania“ su lietuviškais valstybiniais numeriais buvo palikta čia nakčiai netoli jos vairuotojo namų, nes šiam anksti ryte reikėjo išvažiuoti. Ir jis nepažeidė jokių Kelių eismo taisyklių – statyti transporto šioje vietoje nedraudžiama ir ji buvo gerai apšviesta.

Ekspertizė, kokiu greičiu skriejo į mirtį „VW Golf“ vairuotojas, net nepaskirta. Ekspertų klausiama tik, ar jam negalėjo sutrikti sveikata dar iki šio įvykio, ir, ar jis buvo paskutinėmis savo gyvenimo minutėmis blaivus. Nors, kaip jau rašyta, įvykio vietoje dirbę specialiųjų tarnybų darbuotojai portalui kauno.diena.lt teigė, kad alkoholio kvapo nuo žuvusiojo ar jo automobilyje nejautė, kaip, pirminiais duomenimis, nerasta šiame ir jokių butelių ar alaus skardinių.

Tą pačią naktį buvo nustatyta, kad šis „VW Golf“ registruotas vieno Žaliakalnio gyventojo vardu. Tačiau paaiškėjo, kad žuvo tuo pačiu M.Jankaus gatvės adresu savo gyvenamąją vietą deklaravęs jo 1989 m. gimęs sūnus L.V., paskutiniuoju metu gyvenęs su drauge Užliedžiuose. Ir jis neturėjo teisės vairuoti automobilio, nes ši iš jo 2020-ųjų liepą buvo atimta penkiolikai mėnesių už vairavimą išgėrus. Tada jam nustatytas girtumas neviršijo 1,5 prom. alkoholio, nes buvo pradėta tik administracinė teisena. Minėta nuobauda L.V. baigėsi spalio pabaigoje, bet jis vairuotojo teisių iš naujo neperlaikė.

Žuvusiojo tėvas, kuriam jis galėjo teigti priešingai, pareigūnams sakė davęs savo automobilį sūnui, kurį paskutinį kartą matė per Kalėdas, ne per seniausiai iki tragedijos. Ir nežino, kur tą lemtingą vakarą jis taip skubėjo. O minėta L.V. draugė dar pareigūnų neapklausta.

LNK stop kadras

Tačiau šie jau pasikėlė visą L.V. dosje, kuri iškalbinga. Per paskutinius penkerius metus jis dešimt kartų buvo baustas už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Keli iš jų buvo už greičio viršijimą.

Dar iškalbingesnė kita šio jauno vyro biografijos dalis. Joje – teistumai ne tik Lietuvoje, kurių dalis, susijusių su 2010 ir 2012 m. nuosprendžiais, jau – išnykę, bet ir užsienyje. 2013-aisiais jis buvo teistas Latvijoje, o 2020-ųjų balandį lygtinai atleistas nuo bausmės Švedijoje. Paskutinis L.V. teistumas Lietuvoje buvo 2020-ųjų gruodį paskelbtas nuosprendis už vagystę.

GALERIJA

  • Tragedija Savanorių prospekte: iškalbinga ir liudytojos apklausa, ir žuvusiojo biografija
  • Tragedija Savanorių prospekte: iškalbinga ir liudytojos apklausa, ir žuvusiojo biografija
Kauno policijos nuotr., LNK stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Tomas

Vienu keliu gaideliu maziau,gerai,kad nekaltu nesuzalojo

Jo

Dabar pagal autobiografija bus skirstomi autoivykiai, jei buvai blogas taip tau ir reikia, ane?!

As

Pagal straipsni ir istatymus kaltu nera taip išeina vilkikas stovejo pagal taisykles zuvusysis skriejo greitai dabar jau ar svarbi jo biografija vilkikui draudimas atlygins o zuvusiajam amzina atilsi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS