Tragedija sodų bendrijoje: pagalbos prireikė ir senų langų rėmų mirtinai prispaustos senolės sūnui | kl.lt

TRAGEDIJA SODŲ BENDRIJOJE: PAGALBOS PRIREIKĖ IR SENŲ LANGŲ RĖMŲ MIRTINAI PRISPAUSTOS SENOLĖS SŪNUI

  • 6

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau keisto įvykio pakaunėje, Samylų seniūnijos Laumėnų kaime, apie kurį savo suvestinėje apie praėjusios paros iškvietimus pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, aplinkybių. Į įvykio vietą pirmieji atskubėję greitosios medikai aptiko ne tik neaišku prieš kiek laiko senų lango rėmų prispaustą senolę be gyvybės ženklų, bet ir turėjo suteikti pagalbą ją radusiam ir nualpusiam velionės sūnui.

Patikslintais duomenimis, tai nutiko minėtame kaime esančioje sodininkų bendrijoje „Sveikata“, t.y. buvusiuose įvairių Kauno gydymo įstaigų (Klinikų, 3-iosios ligoninės) medikų bei Medicinos universiteto dėstytojų kolektyviniuose soduose.

Apie šią nelaimę Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta antradienį 15.40 val. Pirminiais duomenimis, telefonu 112 paskambino kaimynė. Į įvykio vietą Bendrojo pagalbos centro išsiųsti greitosios medikai per savo dispečerę paprašė ir ugniagesių gelbėtojų pagalbos, nes pakeliui į Laumėnus, dar nežinojo, ar sugebės ištraukti po nukritusiais langų rėmais gulinčią, kaip teigta, nebegyvą moterį.

Greitosios medikams atvykus į įvykio vietą, teliko konstatuoti šios moters, prispaustos medinių langų su stiklais šalia vieno iš minėtos sodininkų bendrijos namų terasos, mirtį. Pastaruoju metu šiame name ši 79-erių metų senolė gyveno. Pirminiais duomenimis, – viena. Todėl neaišku, kokiomis aplinkybėmis sūnus ją rado.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl velionės mirties aplinkybių. Anot policijos atstovės, dėl patirto streso nei jos sūnus, nei kaimynai įvykio dieną nebuvo apklausti.

Panašu, kad šios tragedijos liudytojų ir nėra. Ji pastebėta ne iš karto, nes ta namo dalis, kurioje viskas įvyko, – vidinėje kiemo pusėje.

Anot šios sodininkų bendrijos pirmininko, prieš šešerius metus minėtą namą išsinuomojęs vyriškis buvo apstatęs visą savo sklypą palei tvorą senų langų rėmais. Tačiau pastaruoju metu jų jau nesimatė – galbūt buvo sunešti ir sukrauti kitur. Bet, remiantis tuo, kas įvyko, greičiausiai nesaugiai.

Vietinė seniūnaitė, taip pat tegirdėjusi tragedijos nuogirdas, teigė matydavusi žuvusią senolę kasdien eidavusią į parduotuvę ir atgal. O, siūlant ją pavežti, atsisakydavo, teigdama, kad jai reikia prasivaikščioti. Tiesa, pernai ši sodininkų bendrijos „Sveikata“ gyventoja jau buvo patyrusi kažkokią traumą – vaikščiojo su lazdele. Neatmetama, kad ir dabar ji galėjo susirasti kažkokios veiklos, kuriai galėjo trukdyti prie jos žūties prisidėję prie namo sustatyti seni langų rėmai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

viena tokia

Viskas iš biednumo. Žmonės neišgali įpirkti malkų, tai renka visokius rėmus, juos krauna, pjausto, jaos šildosi. Matyt, rėmų krūva nelabai tvirtai suręsta buvo.

To blaivinykas

In vino veritas in aqua spiritas:)

Jeigu kazkam nera ka veikt

Tai varykit kremliu griaut,. Pasaulis padekos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS