Trąšų vagystė iš buvusio darbdavio kainavo ketvirtą teistumą | kl.lt

TRĄŠŲ VAGYSTĖ IŠ BUVUSIO DARBDAVIO KAINAVO KETVIRTĄ TEISTUMĄ

  • 4

Šiandien Kauno apylinkės teismo Kėdainiuose rūmuose paskelbtas nuosprendis 28-erių D. K. Vyras nuteistas dėl vagysčių.

D.K. nuteistas už tai, kad 2021 m. gruodžio 12 d. apie 19 val. ir 2021 m. gruodžio 13 d. apie 20.30 val., pro nerakintas duris įsibrovė į ūkininkui priklausančius sandėlius, esančius Kėdainių r., ir iš čia slapta pagrobė 1 748 eurų vertės turtą: 600 kg trąšų „Ultraso 13-6-40“, 1 200 kg trąšų „Nitrabor“, 575 kg trąšų „Yara Calcinit“ bei 1 200 kg trąšų „Perkla“.

D. K. kaltu prisipažino ir teismui paaiškino, kad iš draugo pasiskolintu automobiliu nuvažiavo į atrakintus ūkininko sandėlius, pasiėmė auto krautuvą nuvažiavo į kitą sandėlį, pasikrovė trąšų, jas susikrovė į automobilį ir nuvažiavo į Kėdainius jas parduoti. „Nenorėjo trąšų vežti parduoti su priekabėle, todėl dalį susikrovė į automobilį, o kitą dalį su priekabėle paliko aikštelėje, tačiau grįžęs pamatė, kad trąšos iš priekabos dingusios“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Nukentėjusysis pasakojo, kad peržiūrėjus stebėjimo kamerų vaizdo įrašus, kuriuose buvo užfiksuotas vagystės faktas, matė, kaip panaudojus ūkiui priklausantį auto krautuvą iš sandėlio buvo išvežtos dvi paletės su trąšomis. Viename vaizdo įraše buvo matyti asmuo, kuris panašus į buvusį darbuotoją D. K. Auto krautuvui „Unicarriers“ buvo apgadintos kairės pusės durelės, taip pat apgadinti pakeliami vartai.

Priimdamas nuosprendį teismas atsižvelgė į tai, kad D. K. padarė du apysunkius tyčinius nusikaltimus. Jis anksčiau teistas, bausmę atlikęs, tačiau teistumas neišnykęs, baustas administracine tvarka, bauda nesumokėta, dirba.

„Kaltinamasis nurodė supratęs, kad netinkamai pasielgė, gailisi, kas rodo, jog kaltinamasis adekvačiai įvertino savo neteisėtą, netinkamą elgesį ir imasi priemonių jį keisti, tai yra, pinigų stygių, dėl kurių nurodė įvykdęs vagystes, stengiasi pašalinti dirbdamas, tai yra užsitikrindamas nuolatines pajamas“, – pažymėjo teismas.

Teismas, D. K. paskyręs laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą nusprendė atidėti, padaręs išvadą, jog yra pagrindas manyti, kad bausmės tikslai, tame tarpe ir individualioji bei bendroji prevencija, dar gali būti pasiekti D. K. neatliekant realios laisvės atėmimo bausmės, o jos vykdymą atidedant.

Pripažinęs D. K. kaltu, teismas jam skyrė galutinę subendrintą 1 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 1 metams ir paskiriant D. K. įpareigojimus: dirbti arba būti registruotam Užimtumo tarnyboje; viso bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančio institucijos leidimo.

Iš D. K. nukentėjusiajam priteista 2 486 Eur turtinė žala bei 400 Eur advokato pagalbos išlaidos.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Paprastas pavyzdys

Pas mane plataus akiračio atsijoti konserliberastai tipo Masiulininkai nedirbo ir nedirbs, tegul eina šunims šėko pjauti.

W

ne visi prie pinigu prieina jiems vogti ...

To pirmam

Tamstai tik vienas Lietuvoj tinkamas darbuotojas Masiulis ji gi nedurnas už kapeikas nedirba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS