Tyrimas dėl milžiniško gaisro Alytuje: gresia iki šešerių metų nelaisvės | kl.lt

TYRIMAS DĖL MILŽINIŠKO GAISRO ALYTUJE: GRESIA IKI ŠEŠERIŲ METŲ NELAISVĖS

Atsižvelgdama į viešojoje erdvėje paskelbtą netikslią informaciją apie neva pradėtą antrąjį ikiteisminį tyrimą dėl Alytuje, įmonėje „Ekologistika“ kilusio gaisro, Generalinė prokuratūra informuoja, kad dėl šio gaisro yra atliekamas tik vienas, spalio 17-ąją, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Siekiant ištirti visas gaisro aplinkybes Kauno apygardos prokuratūroje buvo sudaryta prokurorų, vadovaujančių ir organizuojančių ikiteisminį tyrimą, grupė. Šiuo metu ikiteisminis tyrimas vyksta keliomis kryptimis.

Viena tyrimo kryptis pradėta pagal Baudžiamojo kodekso 270 str. 2 d. „Aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo, arba statinių, kuriuose naudojamos ar saugomos pavojingos medžiagos arba kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar atliekami potencialiai pavojingi darbai, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimas“. Šioje ikiteisminio tyrimo dalyje siekiama išsiaiškinti gaisro kilmės priežastis, padarytą žalos dydį bei galimus to kaltininkus. Tyrime atliekami bei planuojami įvairūs ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, kuriais bus siekiama išsiaiškinti, ar buvo laikomasi visų priešgaisrinės saugos reikalavimų. Taip pat tikrinami gamtosauginiai veiksmai.

Milžiniškas gamyklos gaisras Alytuje

"Facebook" grupės "Alytaus miesto ritmas", Alytaus savivaldybės, KAM nuotr.

Taip pat šiame ikiteisminiame tyrime tiriama ir kita nusikalstama veika – tarnybos pareigų neatlikimas, numatytas Baudžiamojo kodekso 229 str. Ikiteisminiame tyrime bus įvertinta institucijų, vykdžiusių ūkio subjekto priežiūrą, veiksmai ir priimti sprendimai.

Šiuo metu įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime niekam nėra įteikti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorų grupė, ją sudaro keturi prokurorai.

Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Alis...

sodint, kad kitiems būtų pamoka... per daug didelė žala padaryta,- reikia pasodint, kad apgalvotų savo veiksmus...

Įdomu

kiek metelių gresia už prostitucijos propagandą viešojoje internetinėje erdvėje? Nuo sekso priklausoma Emma22 toliau viešai gadina orą komentaruose. Ką apie tai galvoja policija, e-policija ir prokurorai?

Anonimas

Pypec įmonės sargui ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS