Už komentarą feisbuke – bauda: kurstė susidoroti su ukrainiečiais ir žydais | kl.lt

UŽ KOMENTARĄ FEISBUKE – BAUDA: KURSTĖ SUSIDOROTI SU UKRAINIEČIAIS IR ŽYDAIS

  • 35

Kauno apylinkės teismas kaltu dėl kurstymo prieš kitos tautybės asmenis pripažino kaunietį, jis turės sumokėti 1700 eurų baudą.

Kaip pranešė teismas, šių metų liepą, D. M. iš savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyros, komentuodamas informacinį straipsnį, parašė komentarą, kurstantį prieš kitus žmones dėl jų tautybės.

Teismas nustatė, jog savo komentaru, nukreiptu prieš ukrainiečius ir žydus, asmuo viešai kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl tautybės.

D. M.  savo kaltę dėl padarytos nusikalstamos veikos pripažino ir gailėjosi, taip pat teigė, jog buvo išprovokuotas kitų straipsnį komentavusių asmenų diskusijos.

Asmeniui sutikus su prokuroro siūloma bausme, antradienį Kauno apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu D. M. pripažino kaltu dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Kadangi asmuo pripažino savo kaltę ir dėl jos gailėjosi, jam paskirta 2550 eurų dydžio bauda sumažinta vienu trečdaliu ir skirta galutinė 1700 eurų dydžio bauda, įpareigojant ją sumokėti per metus nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

LIETUVA LIETUVIAMS

o kada blue yelow nubausit pagal ta pati ? prziurekit mieste ju plakatus . kazkad buvo plakatas nuleisk rusa ant zemes ar panasiai ?

Neo

O tai Lietuvos pasta kas nubaus??????? Visur reklama karys su bazuka renka pinigus kariauti,tai nera kurstymas ir propaganda karui !!!?

bijantis galimų ekscesų

Nu niekaip negaliu prisiverst pažiūrėt ,,Kuproto kalno''.Girdėjau tokias kalbas ,kad tą filmą žadama pateikt kaip testą pilietiškumo nustatymui vietoj dabartinio kam priklauso Krymas ir minimali netinkamo atsakymo pasekmė-uždarytos maximos durys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS