Užfiksavo trikojis: savaitės lakstūnas – 175 km/val. skriejęs „Audi“ | kl.lt

UŽFIKSAVO TRIKOJIS: SAVAITĖS LAKSTŪNAS – 175 KM/VAL. SKRIEJĘS „AUDI“

  • 1

Kauno apskrities pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, vasario 1-7 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių. Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 1079 greičio viršijimo atvejus.

Didžiausias greičio viršijimo atvejis praėjusią savaitę užfiksuotas vasario 6 dieną, šeštadienį, apie 14.15 val., kai mobilusis greičio matuoklis Kauno rajone, kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, fiksavo automobilį „Audi“, kuris vietoje nustatytų 90 km/val., važiavo 175 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Antradienį, vasario 2 dieną, apie 17.20 val. Kaune, Ateities plente, automobilių stovėjimo aikštelėje, automobilis „Skoda“, vairuojamas 50 metų neblaivaus vyro, apgadino kitą automobilį „Toyota“. „Skoda“ vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,52 prom. Tai didžiausias automobilio vairuotojui nustatytas neblaivumo laipsnis per visą savaitę. Už vairavimą esant neblaiviam daugiau nei 1,5 prom., Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 2811 straipsnio 1 dalis numato baudžiamąją atsakomybę – už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Šeštadienį, vasario 6 dieną, Kaišiadorių ir Jonavos pareigūnų buvo vykdyta papildoma priemonė, skirta neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolę bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti. Iš viso buvo patikrintas 398 automobilių vairuotojų blaivumas, visi vairuotojai buvo blaivūs, tačiau nustatyta kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Tarp jų – neblaivus (įpūtė 0,58 prom.) motociklo vairuotojas, neturėjęs teisės vairuoti šios transporto priemonės ir jau teistas už vairavimą esant neblaiviam. Už pakartotinį vairavimą apsvaigus neturint teisės vairuoti, motociklininkui gresia bauda nuo 1200 iki 2000 eurų. Užfiksuoti ir kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai, kai buvo vairuojama neįregistruotą transporto priemonę, nedėvėti saugos diržai ar pėsčiųjų padaryti nusižengimai.

Iš viso per savaitę nustatyti keturi neblaivūs vairuotojai ir keturi vairuotojai, neturėję teisės vairuoti, taip pat kiti pavieniai Kelių eismo taisyklių pažeidimai, tarp jų – 110 pėsčiųjų padarytų nusižengimų.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo trys eismo dalyviai (pernai iki vasario mėnesio pabaigos – trys), dar 27 sužeisti (pernai – 114). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio. Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Trikojis \\\\\.../////

Oi kaip dar mažai 'trikojų'.Lietuvoje randuos nuo pernai metų rugpjūčio ir tik vieną kartą mačiau 'trikojį'.---Daugiau 'trikojų'.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS