Varėnos pasieniečiai sulaikė cigarečių slėptuvę ant ratų | kl.lt

VARĖNOS PASIENIEČIAI SULAIKĖ CIGAREČIŲ SLĖPTUVĘ ANT RATŲ

  • 0

Eišiškių pasienio kontrolės punkte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo vilnietis, kontrabandines cigaretes slėpęs automobilyje įrengtose slėptuvėse.

Penktadienį popiet Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą per Eišiškių punktą grįžtančio 44-erių Vilniaus gyventojo bei jo vairuoto automobilio „Volvo V70“ dokumentus.

Pasieniečiai turėjo informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, todėl buvo nuspręsta transporto priemonę patikrinti detaliau.

Išardžius mašinos salono priekinėje dalyje esančią apdailą paaiškėjo, kad mašina turi dvigubą dugną, kuriame prikimšta rūkalų. Dalis cigarečių taip pat aptikta ir po priekiniu automobilio gaubtu įrengtoje slėptuvėje.

Iš viso pasieniečiai rado 992 pakelius „NZ Gold“ markės cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui pradėta administracinė teisena. Vyrui įteiktas šaukimas  atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, kuris nagrinės jo bylą.

Už tokį nusižengimą vairuotojui gresia bauda nuo 2700 iki 4300 eurų. Automobilis ir cigaretės saugomi Purvėnų pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Varėnos pasieniečiai sulaikė cigarečių slėptuvę ant ratų
  • Varėnos pasieniečiai sulaikė cigarečių slėptuvę ant ratų
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS