Vėliavos degintojui gresia ir laisvės atėmimas | kl.lt

VĖLIAVOS DEGINTOJUI GRESIA IR LAISVĖS ATĖMIMAS

Vasario 16-ąją, minint Valstybės atkūrimo dieną, Kauno policija gavo pranešimą apie deginamą Lietuvos vėliavą.

Kaip skelbia Policijos departamentas, ketvirtadienį, 17.38 val., Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate gautas pranešimas, kad socialinio tinklo „Facebook“ vartotojas įkėlė vaizdo įrašą.

Šiame įraše vartotojas filmuoja save, padegantį Lietuvos Respublikos valstybės vėliavą.

„Buvo pranešimas per e. policiją, pranešėjas pamatė vaizdo įrašą feisbuke, kad yra toks vaizdo įrašas ir perdavė policijos pareigūnams šią informaciją. Šiuo metu Kaišiadorių rajono policijos komisariate vyksta aplinkybių patikslinimas“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Įtariama, kad vėliava buvo deginama Kaišiadorių teritorijos apylinkėse.

Surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 127 straipsnį, numatantį atsakomybę už valstybės simbolių išniekinimą.

Tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

>>>>>Gerbiami>>>>>AŠ NE JURGIS

>>>Gerbiami>,jei mes stabmeldžiai ,tai tamsta esi tik pjuvenų iškamša žmogaus fone. SIMBOLIS IR stabas du skirtingi daiktai ir skiriasi kaip diena ir naktis.. Tamstos požiūris į valstybę pššššš . Prievartą sukuria žmogus. . Tai banditai ,vagys ,savanaudžiai , priklausomybės turintys žmonės narkotikam ,alkoholiui , gobšumui ,sekso išsigimeliai ...-čia prievartos kūrėjai.....LAISVĖ ,KAIP IR VISKAS TURI RIBAS....

Nieko jam nebus

Žmogus turi "baltą bilietą", matyt vaistukai baigėsi....

Gintaras

Mano pažystamas tarybiniais laikais iškėles vėliavą gavo rodos 4 metus ir šeima turėjo nemalonumų,o čia kaip nori taip tyčiojas degina.Turi būt baudžiamumas grieštas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS