Vidurnakčio mįslė: kol kas aišku tik viena – karantiną pažeidė ir auka, ir užpuolikai | kl.lt

VIDURNAKČIO MĮSLĖ: KOL KAS AIŠKU TIK VIENA – KARANTINĄ PAŽEIDĖ IR AUKA, IR UŽPUOLIKAI

  • 5

Aiškėja, kad Dainavos mikrorajono gyventojų nerimą sukėlęs pranešimas apie mįslingą vėlaus penktadienio vakaro įvykį prie prekybos centro „IKI Pasimatymas“ – arba vaizduotės, pridėjus į kelnes, vaisius, arba piktybinis karantino režimo pažeidimas. Beje, ir iš nukentėjusiojo, ir iš jo užpuolikų pusės.

Kaip jau pranešta, šalies policijos suvestinė apie penktadienį Lietuvoje užregistruotus išskirtiniausius įvykius prasideda nuo išpuolio Kaune: balandžio 3-ąją, apie 23.40 val., prie prekybos centro apie penkiolikos jaunuolių grupė išdaužė automobilių durelių stiklą ir pripurškė ašarinių dujų. 19-metis nukentėjusysis po medikų apžiūros gydosi ambulatoriškai.

Kreipęsis pagalbos į policiją, šis Palemono gyventojas prisipažino pažeidęs tą vakarą su draugais karantino taisykles – prie minėto prekybos centro jie stoviniavo septyniese. Penkiese buvo atvykę dviem automobiliais. Dar du, sprendžiant iš tolesnės įvykių sekos, – greičiausiai vietiniai, buvo atėję į šį susitikimą pėsčiomis.

Anot nukentėjusiojo, netrukus link jų atbėgo apie 15-20 agresyviai nusiteikusių jaunuolių. Jis su draugu bandė gelbėtis nuo šios gaujos, kaip ir kitas ekipažas, įšokęs į automobilį ir bandydamas skubiai palikti įvykio vietą. Tačiau, bandant užvesti „VW Golf“, šis lyg tyčia užgeso. Tuo pasinaudojęs kažkas iš užpuolikų atidarė galines keleivio dureles ir papurškė vidun dujų. O po to kažkas išdaužė ir durelių stiklą.

Tačiau peržiūrėjus įvykio vietą apimančių vaizdo kamerų įrašus, paaiškėjo, kad 19-metis gerokai persūdė. Nes įamžinta, kaip link jų, stovinčių septyniese prie dviejų automobilių, atbėga tamsiai apsirengę šeši asmenys. Du iš kurių turi rankose daiktus, panašius į lazdas. Stoviniavusiųjų reakcija į tai – iškalbinga: du puola bėgti, vienas automobilis nuvažiuoja, vienas lieka stovėti. Vienam iš užpuolikų trenkus lazda į šio automobilio langą, išsilaksto ir gauja. O po kurio laiko iš automobilio išlipa vienas asmuo ir apžiūrinėja, kaip sugadintas jo „VW Golf“.

Beje, rašydamas policijai pareiškimą dėl šio išpuolio, minėtas Profesinio rengimo centre besimokantis 19-metis teigė pretenzijų dėl dujų atakos neturintis. Kaip ir jo draugas. Tačiau, išdaužytą automobilio durelių stiklą įvertino 80 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Kol kas policija įtariamųjų nesulaikė, nes nukentėjusysis tikina, kad su niekuo nekonfliktavo ir nežino, kam galėjo užkliūti.

Tačiau, ne vieną panašų išpuolį narplioję teisėsaugininkai įsitikinę, kad nukentėjusysis galimai turi priežasčių nesakyti visos tiesos arba užpuolikai tiesiog apsipažino. Mažiausiai tikėtina, kad taip šio mikrorajono jaunimas nusprendė kovoti su karantino režimą jų teritorijoje pažeidžiančiais atvykėliais iš kitur. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

na

o tuo metu policija aptarnavo trikoji

Seniai komendanto valandą įvesta reikėjo. Ir iš budulių baudas už karantino režimo pažeidimą surinkt. Prades gslvot

is ko pazinti buduli, kai jo nematai?

Budulis uzrasys: BUDULEI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS