Žmogžudystė Šilainiuose: jau sekama žudikų pėdsakais? | kl.lt

ŽMOGŽUDYSTĖ ŠILAINIUOSE: JAU SEKAMA ŽUDIKŲ PĖDSAKAIS?

Mirtinus savaitgalio šūvius Kaune tiriantys pareigūnai nėra akligatvyje. Jų tyrimą pirmadienį iš Kauno policijos perėmė Lietuvos kriminalinės policijos biuras. Į portalo kaunodiena.lt klausimą, ar artimiausiu metu galime tikėtis šioje byloje naujienų, biuro vadovas Rolandas Kiškis atsakė: „Tikiuosi, kad taip“. 

Atvyko iš karto

Anot R.Kiškio, Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai į Kauną išvyko jau ankstų šeštadienio rytą.

„Taigi, galima sakyti, kad Deimanto Bugavičiaus nužudymo tyrimą mes perėmėme iš karto po pranešimo apie šį didelį atgarsį sukėlusį įvykį. O pirmadienį perėmėme iš kauniečių ir bylą. Šiuo metu yra sudaryta tyrimo grupė, į kurią be mūsų pareigūnų įtraukti ir keletas kauniečių. Jai vadovauja Generalinė prokuratūra“, – teigė pašnekovas.

Pasiteiravus, kodėl nuspręsta perimti šį tyrimą iš Kauno policijos, R.Kiškis atsakė: „Tokius užsakomuosius nužudymus, panaudojant šaunamąjį ginklą, ir kurie, pagal versijas, susiję su organizuotomis nusikalstamomis grupėmis, turi tirti Kriminalinės policijos biuras. Nuo šiol tokias bylas tirs tik jis.“   

Gandai patvirtinti

Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas patvirtino, kad įvykio vietoje buvo ir jį matė Vita Jakutienė – grupės „Naujosios pupytės“ narė, pastaruoju metu artimai bendravusi su D.Bugavičiumi.

Tačiau R.Kiškis išsisuko nuo atsakymo į klausimą, ar V.Jakutienė šūvių metu iš tikrųjų buvo automobilyje, o ne nuėjusi atnešti neva namuose palikto įvažiavimo į kotedžų kiemą užtvaro pultelio? Kaip jau rašyta, tokia įvykio versija pasklido viešojoje erdvėje pirmąjį rytą po žmogžudystės.

Anot R.Kiškio, jau patikrinta ir versija, ar tą pačią naktį viename iš Vėtrungės gatvės kiemų sudegęs „Renault Megane“ yra susijęs su D.Bugavičiaus nužudymu. „Atsakymą į šį klausimą mes jau turime, bet jo taip pat neatskleisiu – dėl tyrimo sėkmės“, – sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas.

Taip pat atsakyta ir į klausimą, ar teisybė, kad nustatyta ir kam priklausė ginklas, iš kurio buvo paleisti mirtini šūviai?

„Turime realias versijas. Jų – keletas. Jas tikrinant intensyviai – dieną naktį – dirba nemažai pareigūnų. Tarp jų – ir Kauno. Darbų daug. Tikimės, kaip galima greitesnio rezultato“, – neslėpė  pašnekovas.

Grupės vadovas – incognito

Tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas. Anot šio vadovo Irmanto Mikelionio, sudarytoje prokurorų grupėje yra ir kolegų iš Kauno apygardos prokuratūros. Tačiau I.Mikelionis nenorėjo įvardinti šios grupės vadovo, sutikęs pats pabandyti atsakyti į portalo kaunodiena.lt klausimus.

Anot I.Mikelionio, stebėtis, kad tyrimo vadžias perėmė vilniečiai, nėra ko.

„Kokius tada tyrimus turi atlikti Kriminalinės policijos biuras – jūsų vištos vagystės? Juk centrinėse ikiteisminio tyrimo institucijose dirba aukščiausios kvalifikacijos pareigūnai, turintys didžiausias technines galimybes. O šis tyrimas – pakankamai sudėtingas. Tačiau jis tikrai nėra akligatvyje“, – teigė ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras.

Pūlinys – tik Kaune

Tačiau I.Mikelionis buvo atsargesnis, pasiteiravus, gal jau nustatyti ir įtariamieji? „Šiandien dar tikrai neturime, ką pranešti. Bet, kai tik bus kokios nors informacijos, mielai pasidalinsime“, – žadėjo jis.

Pasiteiravus, ar, jų duomenimis, Kaune prasidėjo gaujų karas, I.Mikelionis buvo atviresnis.

„Tai, kad Kaune šiandien vyksta tokie įvykiai, kurių nėra kitur, mums kelia susirūpinimą. Šiais laikais jie Lietuvoje – retenybė. O Kaune, deja, kartojasi. Todėl mes ir skiriame šio nusikaltimo tyrimui tokį dėmesį. Ar tai – gaujų karas? Kas kaip nori, taip gali vadinti. O mes darome viską, kas įmanoma, su geriausiomis pajėgomis. Ir tikimės sėkmės“, – sakė I.Mikelionis.

GALERIJA

  • Žmogžudystė Šilainiuose: jau sekama žudikų pėdsakais?
  • Žmogžudystė Šilainiuose: jau sekama žudikų pėdsakais?
  • Žmogžudystė Šilainiuose: jau sekama žudikų pėdsakais?
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

a

pupytem tik pinigai rupi,jos gi nieko nemoka dirbti isskyrus uzpakaliu

ww

Kodel tos "pupytes" prasideda so tokiais veikejais,kaip a.a. D.Bugavicius? Nejaugi nera vyru,kurie nepriklauso nusikalteliu pasauliui,kad reikia prasideti su tokiais asmenimis? Garbes tai jai tikrai nedaro.

Idomu

Kas toki debila pagimde ir isaugino ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS