Žmogžudystės Pagirių kaime byloje – jau trys aukos: nužudytasis ir du žudikai? | kl.lt

ŽMOGŽUDYSTĖS PAGIRIŲ KAIME BYLOJE – JAU TRYS AUKOS: NUŽUDYTASIS IR DU ŽUDIKAI?

  • 1

Nuo 30-mečio garliaviškio V.B., dingusio per pernykštes Kalėdas, nužudymo nepraėjo nė metai. Ši byla, nors jau perduota teismui, lig šiol dar neatversta. Tačiau iš keturių įtariamųjų, sulaikytų po šio nusikaltimo, greičiausiai gyvi tebėra likę tik du.

Naktį į ketvirtadienį, kaip jau pranešta, sudegė Garliavos apylinkių seniūnijos Pagirių kaimo Gimtinės gatvėje stovėjęs medinukas, kuriame buvo nužudytas V.B. Gaisravietėje aptiktas smarkiai apdegęs žmogaus kūnas. Manoma, kad tai šio namo šeimininko Audriaus Maceinos, kuris buvo gimęs 1970 m., palaikai.

Nors dar neatmesta, kad tai galėjo būti ir kokio nors šio namo šeimininko svečio, dalyvavusio dažnai čia vykdavusiose išgertuvės, palaikai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas velionio asmenybei bei mirties priežasčiai nustatyti.

Jau minėto šio namo šeimininko biografija neleidžia atmesti prielaidos, kad galbūt čia nutiko dar viena kriminalinė istorija. Portalas kauno.diena.lt, kai buvo atkasti V.B., palaidoto kito Garliavos apylinkių kaimo – Kalinavos miškelyje, palaikai, jau rašė, kad tarp penkių A.Maceinos teistumų yra ir bausmės už tėvo bei motinos nužudymą. Šią jis nužudė jau atlikęs bausmę už susidorojimą su tėvu. Ir buvo paleistas į laisvę tik prieš keletą metų.

Tačiau V.B. nužudymo byloje A.Maceinai pareikštas kaltinimas tik dėl nepranešimo apie nusikaltimą ir lavono slėpimą. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jis rado kitų trijų judviejų sugėrovų sumuštą ir merdėti paliktą V.B. savo namuose jau nebegyvą, iš kažkur grįžęs. Ir iš pradžių užkasė jo palaikus netoli savo namų. O po kurio laiko su vienu iš buvusių sugėrovų – T.R. lavoną iškasė ir nuvežę karučių į jau minėtą Kalinavos kaimą, ten perlaidojo.

Dėl ko buvo mirtinai sumuštas V.B., anot artimųjų, išėjęs pernykštės gruodžio 17-osios naktį esą pakvėpuoti grynu ir į namus nebegrįžęs, nors apie jo dingimą pranešta tik po Naujųjų metų sutikimo, iki galo neišsaiškinta. Tuo įtarti nužudytojo sugėrovai apie tai pasakojo skirtingai. Kaip ir apie nusikaltimo įrankius.

Iš pradžių suimti buvo visi trys mušeikos bei nužudytojo palaikus padėjęs slėpti A.Maceina. Tačiau vėliau nustatyta, kad jauniausiasis iš šios kompanijos – T.R. yra nepakaltinamas. Ir jis atsidūrė Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, kurioje prieš baigiant ikiteisminį tyrimą netikėtai, būdamas tik 27-erių, mirė. Kadangi buvo įtarimų, kad tai galėjo įvykti ir dėl personalo aplaidumo, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Įtariami žmogžudyste Garliavoje atvesdinti į teismą

Laimio Steponavičiaus nuotr./ Vilmanto Raupelio nuotr.

Įtariamieji V. B. nužudymu atvežti į teismą prašant juos suimti. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

A.Maceina buvo paleistas iš suėmimo už dviejų mėnesių. O V.B. nužudymo byla su likusiais tik trim kaltinamaisiais buvo perduota Kauno apygardos teismui dar liepos pabaigoje. Tačiau dėl kartu su A.Maceina prieš teismą stojusių kitų dviejų kaltinamųjų – 36-erių Mindaugo Paškausko ir 33-ejų Manto Paltanavičiaus advokatų užimtumo iki šiol jos atversti nepavyko.

Kitas šios bylos posėdis planuojamas kitą savaitę. Tačiau vilties, kad galbūt A.Maceina jame ir pasirodys, jeigu ir vėl, kaip po V.B. nužudymo, kažkur klajoja, beveik nėra. Kol kas apsistota ties prielaida, kad jo namai sudegė dėl neatsargaus žuvusiojo elgesio.

Beje, vienas iš likusių gyvų šios bylos kaltinamųjų, kurie tebėra suimti, – M.Paškauskas, jo paties teigimu, yra į pensiją išėjęs buvęs ugniagesys gelbėtojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mindaugas Pauškus laisvėj vaikšto. Nieko jis nes suimtas. Ir niekaip teismas nevyksta kad pasodintų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS