Žudiko teistumai perkopė į antrą dešimtį ir tai dar – ne pabaiga | kl.lt

ŽUDIKO TEISTUMAI PERKOPĖ Į ANTRĄ DEŠIMTĮ IR TAI DAR – NE PABAIGA

36-erių Audrius Norkūnas, „išgarsėjęs“ po sukrečiančio 2019-ųjų vasaros incidento Romainiuose, kai užkluptas gatvėje besišlapinantis įsivėlė į konfliktą su dviem praeiviais ir vieną iš jų mirtinai sužalojo peiliu, šiandien išgirdo jau vienuoliktą nuosprendį savo biografijoje.

Tiesa, dar ne dėl minėto nusikaltimo, įvykdyto Romainuose, prie „Aibės“ parduotuvės, kurio auka tapo 29-erių metų kaunietis. O kitoje byloje, kuri buvo perduota Kauno apygardos teismui už dviejų savaičių po minėtos žmogžudystės. Joje A.Norkūnas su dar dviem bendrininkais, vienas iš kurių – Arūnas Našatopovas, priskiriamas laisvėje likusiems garsiausiems Agurkinių veikėjams, kaltintas didelės vertės turto prievartavimu iš vieno bendro pažįstamo 2018-ųjų vasarą.

 

Žiaurios žmogžudystės Romainiuose vieta

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Remiantis šios bylos kaltinamuoju aktu, A.Norkūnas iš pradžių reketavo nukentėjusįjį dviese su A.Našatopovu, beje, jau teistu už panašų nusikaltimą – kartu su 2015-ųjų lapkritį nušautu buvusiu Agurkinių lyderio Sauliaus Velečkos apsaugininku Deimantu Bugavičiumi. Tik tada Kauno apygardos teismas šią nusikalstamą veiką perkvalifikavo į savavaldžiavimą.

A.Našatopovas, kurio biografijoje iki tol buvo keturi teistumai, kaltintas su A.Norkūnu iš naujos savo aukos prie vienos Kauno degalinės iš pradžių reikalavęs 3 tūkst. eurų. Tačiau šis tąkart jiems atnešė tik 1,6 tūkst. eurų.

Po mėnesio nukentėjusysis jau buvo reketuojamas prie Kauno kolegijos. Tada iš jo jau reikalauta 10 tūkst. eurų. Ir į turto prievartautojų nurodytą vietą prie parduotuvės jis tada atnešė 4 tūkst. eurų. Dėl ko po kelių dienų jau buvo A.Norkūno su A.Našatopovu, pasitelkusių į pagalbą trečią bendrininką – du kartus teistą Vitalį Turčinską, nuvežtas į lombardą, kuriame priverstas užstatyti savo aukso dirbinius. Už juos gautus 580 eurų pasisavino reketininkai.

Po to jų auka buvo prievarta nuvežta į mišką, kur šiai toliau grasinta. Šįkart – sužaloti kojas elektriniu grąžtu. Galiausiai kaip užstato pareikalauta automobilio. Tačiau, nuėjęs atnešti šio užvedimo blokavimą panaikinančio imobilizatoriaus, reketuojamasis nebegrįžo. Ir netrukus kreipėsi pagalbos į policiją.

Teisiškai A.Norkūno veiksmai šioje byloje įvertinti kaip veikimas bendrininkų grupėje, naudojant fizinį ir psichologinį smurtą, neteisėtai atimant laisvę ir verčiant perduoti didelės vertės turtą – 13 tūkst. eurų.

Iš pradžių šioje byloje jis buvo suimtas. Tačiau po kelių mėnesių paleistas į laisvę, skiriant švelnesnes kardomąsias priemones – periodinę registraciją policijoje ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos. Ir vėl buvo suimtas jau tik po žmogžudystės Romainiuose.

Nors už didelės vertės turto prievartavimą gresia įkalinimas nuo trejų iki dešimties metų, prokuroras prašė skirti A.Norkūnui su A.Našatopovu penkerių metų laisvės atėmimą. O V.Turčinskui – ketverių.

Nukentėjusysis iš jų prašė 10 tūkst. eurų moralinio atlygio ir padengti padarytą turtinę žalą, t.y. grąžinti grasinimais išsireikalautus pinigus.

Bylą nagrinėjusi teisėja Jurga Vasiliauskienė šiandien skyrė A.Norkūnui ir A.Našatopovui puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę, o V.Turčinskui –pusketvirtų. Ir priteisė iš visų solidariai nukentėjusiajam daugiau kaip 6 tūkst. eurų turtinę žalą bei 7 tūkst. eurų neturtinę – kaip moralinį atlygį. Anot teisininkų, „solidariai“ reiškia tai, kad priteista žala, teikiant pirmenybę nukentėjusiojo interesams, išieškoma iš to nuteistojo ar nuteistųjų, kurie tuo metu turi pinigų. O po to jau jie gali bylinėtis su jų skolininkais tapusiais bendrininkais.

Dėl žmogžudystės Romainiuose, už kurią A.Norkūnui gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų, Kauno apygardos teismas savo verdikto dar nepaskelbė.

Įtariamasis nužudymu Romainiuose atvestas į teismą

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Iki šiol A.Norkūnas jau aštuonis kartus buvo teistas Lietuvoje – už vagystes, plėšimus, viešosios tvarkos pažeidimus ir nesunkų sveikatos sutrikdymą. Ir du kartus užsienyje: Danijoje bei Nyderlanduose. Ten – už vagystes.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Gyvulys

Tiek chotkių turėjo ir nepasitaisė,tai tokius reikia verst ir taškas.

A.A.

Nu ka čigonui paleva..plunksnas peš jam stiprei tam gaidyne.. P.s( čia A.Našatopovui )

Mentas

Visus urodus tokius visokius I peciu reikia semest..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS