Jubiliejų švenčiantis Klaipėdos kamerinis orkestras pristatys išskirtinę programą | kl.lt

JUBILIEJŲ ŠVENČIANTIS KLAIPĖDOS KAMERINIS ORKESTRAS PRISTATYS IŠSKIRTINĘ PROGRAMĄ

Jubiliejų švenčiantis Klaipėdos kamerinis orkestras jau šią savaitę Klaipėdos koncertų salėje (KKS) pristatys išskirtinę programą, kuri bus gausi netikėtų meninių siurprizų. Klausytojai išgirs didelę įtaką orkestro raidai turėjusius atlikėjus bei išskirtinius muzikos kūrinius. Šventinis renginys sulaukė itin didelio susidomėjimo, tad klausytojai raginami suskubti įsigyti paskutiniuosius bilietus.

Vienas dinamiškiausių tarp profesionalių Lietuvos kolektyvų – Klaipėdos kamerinis orkestras – eina priekyje nestandartinių meninių sprendimų, taip formuodamas muzikos kultūros tendencijas mieste ir šalyje. Orkestras nuolatos stebina užburiančiais ir originaliais muzikos pasirodymais, žavi stulbinama energija, provokuoja muziką skambėti naujai. Drąsūs, stiprūs ir kupini meninių iššūkių pasirodymai suformavo išskirtinį kolektyvo charakterį.

Tryliktus metus orkestrui vadovaujantis meno vadovas Mindaugas Bačkus atskleidžia, kad orkestras, palyginti su kitais kolektyvais, groja su bene daugiausia dirigentų. Per visus gyvavimo metus kolektyvas muzikavo su žymiais Lietuvos ir pasaulinio lygio menininkais, kurie jau tapo orkestro bičiuliais.

Iki paskutinės dienos šventinio koncerto programa ir svečiai laikomi paslaptyje. M. Bačkus užsimena: „Gimtadienio koncertą pažymėsime labiau simboliškai. Klausytojai išvys skirtingų formatų pasirodymus, kurių galbūt dar nebuvo matę. Noriu palikti intrigą, bet galiu atskleisti, kad bus ne visai standartinis koncertas. Girdėsime orkestro istorijoje žymę palikusius kūrinius ar atlikėjus.“

Pasak M. Bačkaus, jubiliejiniame koncerte netikėtu ir nauju amplua pasirodys gerai publikai pažįstami Lietuvos ir užsienio atlikėjai. Programoje skambės prieš 30 metų pirmame orkestro koncerte atliktas muzikos kūrinys bei dar vienas opusas, iškėlęs Klaipėdos kamerinio orkestro žinomumą pasauliniu mastu.

Nepaisant to, kad koncerto programa iki šiol nėra atskleista, beveik visi bilietai į koncertą jau yra išparduoti. Tai byloja apie Klaipėdos kamerinį orkestrą kaip unikalų reiškinį, pamiltą publikos ir turintį gausų gerbėjų ratą.

Klaipėdos kamerinis orkestras kviečia klausytojus gimtadienio vakarą praleisti kartu koncerte, kuriame netrūks netikėtų meninių siurprizų. Koncertas vyks gruodžio 22 d., 18.30 val., KKS.

GALERIJA

  • Jubiliejų švenčiantis Klaipėdos kamerinis orkestras pristatys išskirtinę programą
  • Jubiliejų švenčiantis Klaipėdos kamerinis orkestras pristatys išskirtinę programą
  • Jubiliejų švenčiantis Klaipėdos kamerinis orkestras pristatys išskirtinę programą
  • Jubiliejų švenčiantis Klaipėdos kamerinis orkestras pristatys išskirtinę programą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS