E. Matulionienei – Kultūros ministerijos premija: įvertinta už tautinių kostiumių populiarinimą | kl.lt

E. MATULIONIENEI – KULTŪROS MINISTERIJOS PREMIJA: ĮVERTINTA UŽ TAUTINIŲ KOSTIUMIŲ POPULIARINIMĄ

  • 5

Klaipėdos etnokultūros centro Liaudies dailės studijos koordinatorei, dailininkei, etnologei dr. Elenai Matulionienei už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą suteikta 2020 m. Kultūros ministerijos premija.

Premijų laureatus nuotolinėje vaizdo konferencijoje paskelbė laikinai kultūros ministro pareigas einantis Mindaugas Kvietkauskas.

Premija E. Matulionienė įvertinta už ilgametį Mažosios Lietuvos tautodailės, o ypač Klaipėdos krašto tautinio kostiumo kryptingą ir nuoseklų tyrinėjimą, gaivinimą ir populiarinimą.

E. Matulionienė – pirmoji ir vienintelė Klaipėdos krašte tautinio kostiumo specialistė ekspertė, savo teoriniais bei praktiniais seminarais, paskaitomis, straipsniais, pasisakymais žiniasklaidoje formuojanti pagarbų požiūrį į tautinį kostiumą, ieškanti šiuolaikinių tautinio kostiumo detalių dėvėjimo galimybių.

E. Matulionienė yra surengusi virš dvidešimties Klaipėdos krašto šimtaraščių juostų, delmonų, tautinių kostiumų parodų Klaipėdoje, regione, Lietuvoje ir užsienyje.

2019 m. parengta ir Nematerialaus kultūros paveldo sąvadui pateikta byla "Mažosios Lietuvos delmonai", dėl jos Mažosios Lietuvos delmonai įtraukti į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kp

O kas yra kostiumės ar kostiumiai (žr. antraštę)? O šiaip - sveikinimai!

Vilija

Šaunuolė. Sveikinu.

Ex student

Sveikinu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS