„Eliziejaus kronikos“ skleis prancūziškos muzikos aromatą | kl.lt

„ELIZIEJAUS KRONIKOS“ SKLEIS PRANCŪZIŠKOS MUZIKOS AROMATĄ

  • 0

Prabangi, elegantiška ir padabinta melancholijos lašu – tokiais žodžiais galima apibūdinti prancūziškos muzikos programą „Eliziejaus kronikos“, kuri kitą savaitę skambės Klaipėdos koncertų salėje.

Ankstyvo pavasario vakarą solistė Ieva Prudnikovaitė ir ansamblis „4 Tango“ kvies kartu paklajoti Eliziejaus laukais ir pajusti visus legendinio Paryžiaus bulvaro garsus, kvapus bei virpesius. Čia susilies iš kavinių, gatvės užkaborių ir koncertų salių sklindanti muzika, pasakojanti nepaprastas istorijas apie moterį – paslaptingą ir atvirą, laimingą ir sugniuždytą, tikrą ir besislepiančią...

„Klausytojai išgirs prancūzų kompozitorių melodijas, taip pat muziką, susijusią su Prancūzija, kvepiančią šviežiomis bagetėmis ir levandų maišeliais. Su „4 Tango“ atlikėjais pasikuždėjome, kad tiek jiems, tiek man atsirado noras savo ugningas, aistringas programas papildyti ir melancholiškesne, elegantiškesne muzika. Prancūzai kompozitoriai, tokie kaip Gabrielis Faure ar Claude'as Debussy, yra sukūrę daug neįtikėtinai patrauklių kamerinių kūrinių balsui. Paprastai dainos atliekamos akompanuojant tik fortepijonu. Mes, kaip visada, bandysime atrasti kiek kitokį skambesį. Neapsiribosime vien tik klasikine muzika“, – pasakojo I.Prudnikovaitė. – Man Prancūzija – tai Barbara. Tokia ypatinga moteris – vienu metu ir stipri, ir silpna. Kiekviena programa tarsi sukuria kažkokį vieną unikalų moters tipą. Kol kas dar bandau išlukštenti, kokia toji prancūziškoji moteris, – įdomus procesas...“

I.Prudnikovaitę ir įvairių stilių tango muziką propaguojantį bei tango kultūros ambasadoriumi Lietuvoje tituluojamą ansamblį „4 Tango“ scenoje kartu išvysti galima gana dažnai – jiems lengvai paklūsta ispaniški muzikos šedevrai ir ugningi tango. Šįkart atlikėjai publikai ruošia visai kitokį, prancūziškų melodijų ir prancūzų kultūros įkvėptą, pasirodymą. 

Prancūziška muzika itin artima I.Prudnikovaitei, baigusiai solinio dainavimo magistrantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vienas ryškiausių solistės įkūnytų vaidmenų – Karmen prancūzų kompozitoriaus G.Bizet operoje „Karmen“. Už jį I.Prudnikovaitė buvo apdovanota „Operos švyturiu“ kaip Lietuvos  nacionalinio operos ir baleto teatro Metų operos solistė. Karmen partiją ji taip pat dainavo Latvijos nacionalinėje operoje, Eseno bei Braunšveigo (Vokietija) operos teatruose. Neapsiribojanti vien tik opera solistė dažnai kviečiama pasirodyti su orkestrais. Ji rengia įvairias koncertines programas, kurias ne kartą atliko ir Klaipėdos koncertų salėje.

Dvi mažas dukreles kartu su vyru dirigentu Modestu Pitrėnu auginanti I.Prudnikovaitė yra prisipažinusi, kad didžiausias jos visų laikų projektas – šeima: „Nebijau sakyti, kad ji svarbiausia. Džiaugiuosi, kad, neatimdama per daug laiko iš savo mylimų žmonių, turiu galimybę tęsti savo darbus. Didžiausias uždavinys šiuo metu – nepasimesti tarp skirtingų žanrų...“

„4 Tango“ ansamblyje šįkart muzikuos Kristina Žebrauskaitė (akordeonas), Birutė Bagdonienė (altas), Indrė Baikštytė (fortepijonas) ir Donatas Bagurskas (kontrabosas).

Visi kviečiami įkvėpti prancūziškos muzikos aromato koncerte „Eliziejaus kronikos“ kovo 8-ąją Klaipėdos koncertų salėje. Vakaro pradžia – 18.30 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS