Etnokultūros centras buria į tradicinių giedojimų vakarą | kl.lt

ETNOKULTŪROS CENTRAS BURIA Į TRADICINIŲ GIEDOJIMŲ VAKARĄ

  • 1

Klaipėdos etnokultūros centras pirmadienį buria į tradicinių giedojimų vakarą „O dūšia nemari“, kuriame dalyvaus liaudiškų giesmių pateikėjos – seserys Zita Žemekienė, Elena Pakalniškienė, Marija Birbalienė iš Veiviržėnų (Klaipėdos raj.), Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės liaudiškų giesmių ansamblis, vadovaujamas Vidmanto Budreckio.

Visų Šventųjų ir Vėlinių dieną lankome savo artimųjų kapus, uždegame žvakelę, sukalbame maldą. Dar kai kuriose kapinėse galima sutikti ir patrūbočių kompaniją, kurių paprašius pagiedos prie jums artimo žmogaus kapo – tai jau nykstanti tradicija, buvusi gaji visoje Žemaitijoje. Keičiasi ir budėjimo prie mirusiojo, dar kitaip vadinamų budynių tradicijos. O kokios jos buvo seniau, kas buvo giedama jų metu? Šį tradicinių giedojimų vakarą ir skambės kantičkinės bei tradicinės šermeninės giesmės.

Šis vakaras – tarsi tradicinių giedojimų vakaro „Gyvasis aukso šaltinis“, vykusio Klaipėdos etnokultūros centre balandžio mėnesį, tąsa.

Renginį ves kunigas dr. Saulius Stumbra.

Giedojimų vakaras „O dūšia nemari“ Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) vyks spalio 24 d. 17.30 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ingrida

Saunuoles, as tikrai manau norinciu atsiras, nes tai yra idomi tradicija , tai lyg seimos susitikimas, tu kurie dar liko ir tu kurie jau isejo prisiminimas. Taip pat niuriais rudens vakarais yra idomiu laika leisti uzsiimant kazkokia veikla .Linkejimai Veivirzenu parapijos giedorems.Nuosirdziai Ingrida

SUSIJUSIOS NAUJIENOS