Festivalyje „Salve Musica“ skambės trys J. S. Bacho koncertai | kl.lt

FESTIVALYJE „SALVE MUSICA“ SKAMBĖS TRYS J. S. BACHO KONCERTAI

  • 0

Klaipėdos koncertų salės festivalyje „Salve Musica“ gruodžio 21 d. 18.30 val. melomanų dėmesio laukia Johanno Sebastiano Bacho muzikos vakaras su pasaulinį pripažinimą pelniusiu pianistu Alexandru Paley.

Savo stulbinama technika, nepaprastai įvairiapusiu koncertiniu repertuaru bei unikalios menininko vaizduotės pažymėtomis interpretacijomis garsėjantis atlikėjas muzikuos kartu su žmona pianiste Pei-Wen Chen ir talentingų lietuvių atlikėjų suburtu ansambliu „Paleasis“. Kartu jie atliks tris J. S. Bacho koncertus dviem klavyrams ir styginiams.

Fortepijono virtuozą J. S. Bacho muzika lydi beveik nuo pirmųjų profesionalaus muziko žingsnių. 1984 m. Leipcige A. Paley laimėjo šio kompozitoriaus vardu pavadintą pianistų konkursą ir nuo tada charizmatiškasis atlikėjas augina ypatingą santykį su J. S. Bacho muzika. Ją interpretuoja prestižinėse pasaulio koncertų salėse, originaliai perteikdamas baroko epochos genijaus kūrybą.

Niujorke ir Paryžiuje ilgai gyvenęs atlikėjas jau trejus metus savo namais vadina ir Vilnių. Lietuvoje nuolat koncertuoja ir savo žiniomis dalijasi su VDU Muzikos akademijos Fortepijono katedros studentais. Čia išsipildė ir dar viena jo svajonė – A. Paley subūrė kamerinį ansamblį „Paleasis“, kurio pirmasis pasirodymas Klaipėdos koncertų salėje įvyko pernai lapkritį. „Dabar esu tikrai laimingas, ir tokia laimė man yra didžiausias apdovanojimas“, – viename interviu yra sakęs A. Paley.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS