Galerijoje „si:said“ atidaroma japonės paroda | kl.lt

GALERIJOJE „SI:SAID“ ATIDAROMA JAPONĖS PARODA

  • 0

Kovo 29 d. (penktadienį) 18 val. galerijoje „si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) atidaroma Ai Sugiura (Japonija) paroda „Some ways to know spring has sprung” (liet. Keletas pastebimų pavasario atėjimo ženklų).

A. Sugiura antrąjį mėnesį reziduoja VDA Nidos meno kolonijoje. Rezidencijos metu menininkė ruošėsi atidaromai ekspozicijai. Parodoje „Some ways to know spring has sprung” (liet. Keletas pastebimų pavasario atėjimo ženklų) menininkė fiksuoja laiko kaitą ir patį laukimo momentą.

Pasak A. Sugiura, „Metų laikų pasikeitimą žmonės ypatingai jaučia pavasarį, kuris „buvo lauktas”, o ne tiesiog sakytume ‒ „pavasaris atėjo”. Laukimo veiksmas yra dažnas kasdieniame gyvenime. Stebėdama nūdieną, kūrėja bando atpažinti laiką ir „laukimo“ veiksmo faktorius. Surinkti dalykai lieka tarsi matoma „riba: pėdsakas“ arba tampa kažkuo nematomu ir turimu. A. Sugiura renka kasdienio gyvenimo vizualinius fragmentus ir fiksuoja matomą arba tai, kas esti už tos „ribos: pėdsako“.

A. Sugiura (g. 1982) 2007-aisiais baigė skulptūros studijas Musašino meno universitete. Kūryboje ji jungia kasdienėje aplinkoje rastas medžiagas, objektus ir vaizdus. Savo kūriniais ji permąsto ir perkonstruoja visiems pažįstamus ženklus ir daiktus, keisdama jų rakursus bei sukurdama naujus objektus. Menininkė bando atrasti naujas prasmes ir santykius tarp daiktų, juos pateikia kaip spalvas ir formas bei atsižvelgia į pirmines prasmes ir funkcijas. A. Sugiura kūriniai buvo eksponuoti Japonijoje, Kinijoje, Taivane, JAV. Gyvena ir kuria Tokijuje (Japonija).

Paroda veiks iki balandžio 26 d. Projektą remia Arts Council Tokyo, VDA Nidos meno kolonija.

GALERIJA

  • Galerijoje „si:said“ atidaroma japonės paroda
  • Galerijoje „si:said“ atidaroma japonės paroda
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS