Gyventojams – virtualus susitikimas su kunigu A. Toliatu „Tavo tikrovė ten, kur tavo širdis“ | kl.lt

GYVENTOJAMS – VIRTUALUS SUSITIKIMAS SU KUNIGU A. TOLIATU „TAVO TIKROVĖ TEN, KUR TAVO ŠIRDIS“

  • 1

2021 m. gegužės 27 d., ketvirtadienį, 17.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia į virtualų susitikimą su kunigu Algirdu Toliatu – „Tavo tikrovė ten, kur tavo širdis“. Renginys organizuojamas įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Negalios transformacija: kūrybiškumas ir saviraiška“.

Transliacija vyks bibliotekos feisbuko paskyroje https://www.facebook.com/kmsvb.

Virtualaus pokalbio metu paliesime A. Toliato knygoje „Ramybė tau“ plėtojamas temas – kalbėsime apie santarvę su pačiu savimi, susitaikymo stebuklą, pokyčių naudą, mūsų protuose slypintį rojų ir pragarą. Ieškosime atsakymų į daugeliui aktualius klausimus: kas atima iš mūsų ramybę ir laimę? Ar reikia įrodinėti savo vertę? Kodėl reikia paleisti praeitį? Kaip per smulkmenas nepamesti tikslo? Ar verta siekti tobulumo?

Kunigas A.T oliatas yra žinomas ir mylimas visoje Lietuvoje. Trys jo pamokslų knygos – „Žmogaus ir Dievo metai“, „Gerumo liūnas“, „Šeštas jausmas yra pirmas“ – nuolat perleidžiamos ir sulaukia vis naujų skaitytojų dėmesio. Knyga „Ramybė tau“ – tarptautinis projektas, gimęs Vilniaus knygų mugėje. Įdomu tai, kad ši knyga pirmiausia buvo išleista ispanų kalba ir yra skirta pasaulinei auditorijai.

„Dažnai bijome pasirodyti pasauliui tokie, kokie esame, baiminamės būti nepripažinti, nors iš tikrųjų kiekvienas žmogus yra vienintelis ir nepakartojamas. Ir būtent mūsų unikalumas yra geriausia, ką galime duoti kitiems. Vienintelis būdas būti laisvam – tai būti savimi, – rašo knygos autorius. – Jei žmogus gyvens sutardamas su savimi, tai skleis pasitikėjimą ir ramybę, todėl jį lengviau pripažins kiti. Taigi nereikia bijoti būti kitokiam, nes kur kas blogiau būti tokiam kaip visi. Arba būti abejingam kitiems.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zita

Pati parašyta Ęsmė.Labai žaviuosi ir prisidędu .Tiesa tokia ir manau kad taip , galvojančių daug daugiau.....Ramybės ir Palaimos ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS