Į Klaipėdos lėlių teatro edukacinį centrą atsikraustys „Kaltūnas“ | kl.lt

Į KLAIPĖDOS LĖLIŲ TEATRO EDUKACINĮ CENTRĄ ATSIKRAUSTYS „KALTŪNAS“

  • 0

Jau nuo šio šeštadienio Klaipėdos lėlių teatro edukaciniame centre (Vežėjų g. 4) pradės veikti „Kaltūnas“ – tai vis naujoje vietoje įsikurianti interaktyvi instaliacija. Šią instaliaciją bus galima tyrinėti individualiai arba drauge su gidu-edukatoriumi įsinarpliojant į Gabėtos plaukus ir jos brolio nuotykius su jais ir juose.

Lankytojai laikinai taps detektyvais ir, tyrinėdami įvairias erdvėje esančias vaizdines, garsines, jutimines instaliacijos sudedamąsias dalis, bandys „iššukuoti“ į kaltūną susivėlusią istoriją, ten vykusius įvykius, nuotykius, nesusipratimus ir įvairiausias problemas, su kuriomis susiduria tiek stebuklingų, tiek paprastų plaukų savininkai. Kiekvienas čia galės atrasti savąją istorijos versiją, susijusią su jo išgyventa patirtimi ir jam aktualiais dalykais, o išeidamas galės palikti dalelę savęs nuolat pildomoje instaliacijoje. Pasitelkdami „Kaltūno“ pasakojamą istoriją, lankytojai drauge ar individualiai mėgins suprasti, kokį poveikį daro vieni kitiems.

Instaliacijos kūrybinė komanda: Saulė Norkutė, Šarūnė Pečiukonytė, Paulina Nešukaitytė, Vladas Dieninis, Narvydas Naujalis, Darius Aladaitis.

Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijos nuotr.

Interaktyvios instaliacijos „Kaltūnas“ atidarymas vyks spalio 9 d. 17 val. Klaipėdos lėlių teatro edukaciniame centre (dalyvavimas nemokamas, būtina išankstinė registracija). Instaliacija skirta 5–9 metų vaikams, šeimoms, tačiau kviečiami ir smalsūs paaugliai bei jaunesni nei 5 metų amžiaus vaikai su juos lydinčiais suaugusiaisiais. „Kaltūnas“ Klaipėdos lėlių teatro edukaciniame centre veiks iki 2022 m. birželio 30 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS