Į parodą – su telefonu ar planšetiniu kompiuteriu | kl.lt

Į PARODĄ – SU TELEFONU AR PLANŠETINIU KOMPIUTERIU

  • 0

laipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos pirmojo aukšto hole eksponuojama naujos koncepcijos Prancūzų instituto paroda „14–18“, skirta Pirmojo pasaulinio karo pradžios 100-mečiui.

Šis karas, dar vadinamas Didžiuoju karu, yra giliai įsirėžęs kolektyvinėje europiečių, o ypač prancūzų, atmintyje. Prancūziją sukrėtė nesuvokiama nelaimė, iš kurios ji išbrido tarsi iš neįsivaizduojamo košmaro – aštuoni milijonai žuvusiųjų ir dvidešimt milijonų sužeistųjų. Vis dėlto, Pirmasis pasaulinis karas paskatino daugelio tautų, tame tarpe ir Lietuvos, nepriklausomybę, iš naujo nubrėžė sienas, kurias Istorija vėliau negailestingai pakeitė. Pirmasis pasaulinis karas vienaip ar kitaip žymi naujos eros pradžią ir tai, be abejo, paaiškina, kodėl įvairių Europos tautų kolektyvinėje atmintyje jis vertinamas skirtingai.

Minėdamas Pirmąjį pasaulinį karą, Prancūzų institutas sukūrė naujos koncepcijos parodą „14-18“. Šią monografinę parodą sudaro 13 klasikinių afišų (70x90cm, su tvirtinimo elementais) su grafiniais QR kodai. Afišose pateikiami tik grafiniai elementai ir datos, o parodos turinys prieinamas lankytojams naudojant išmaniuosius telefonus arba planšetinius kompiuterius. Prancūzų institutas Lietuvoje prie parodos išduoda ir planšetinį kompiuterį.

Kaip naudotis? Atsisiuntus aplikaciją IF 14-18, specialiai sukurtą ir pritaikytą parodai, lankytojai gauna turinį, nuskanavę QR kodus. Aplikacijos pateikiamos 6 kalbomis, tarp jų – prancūzų, anglų ir vokiečių. Parodos „14-18“ aplikacija: IF 14-18

Ši paroda jau buvo eksponuojama Prancūzų instituto mediatekoje, Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, Šiaulių apskrities P. Višinskio viešojoje bibliotekoje, Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešojoje bibliotekoje, Marijampolės viešosios bibliotekos ”Draugystės” filiale, Palangos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje, Plungės viešojoje bibliotekoje. Dabar iki vasario 5-osios ji vieši Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS