Įspūdingi „Muzikos vakarai kurhauze“ kvies pasinerti į muzikos gelmę | kl.lt

ĮSPŪDINGI „MUZIKOS VAKARAI KURHAUZE“ KVIES PASINERTI Į MUZIKOS GELMĘ

  • 1

Pasibaigus vasarai Palangos kultūros ir jaunimo centras ir toliau kviečia miesto gyventojus ir svečius į koncertų ciklą „Muzikos vakarai kurhauze“, kuris žada daug įdomių kūrybinių susitikimų.

Jaunieji talentai ir pripažinti atlikėjai

Pasak Kultūros ir jaunimo centro (toliau PKJC) direktorės Vitos Petrauskienės, „Muzikos vakarai kurhauze“ pristato ne tik jau pripažintus, gerai žinomus akademinės muzikos atlikėjus, bet siekia suteikti galimybę ir jauniems, talentingiems muzikams, kurie tik pradeda savo kūrybinį kelią scenoje“. Šiais metais muzikos gerbėjai jau turėjo jausmingą muzikos kelionę su jaunosios kartos atstovais - pianistu Gabrieliumi Alekna (JAV) ir baritonu Modestu Sedlevičiumi (Vokietija). Kurhauzo koncertų salėje kurorto bendruomenės ir svečių laukia naujas susitikimas. Spalio 24 d. savo koncertinę programą pristatys dar dvi talentingos atlikėjos.

Tai Vera Nebylova, Yuri Bashmet jaunimo orkestro violončelių grupės koncertmeisterė, daugelio tarptautinių konkursų laureatė, aktyviai koncertuojanti Europoje, grojusi Italijoje, Rusijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose. Kartu su Vera Nebylova muzikuos pianistė, devynių tarptautinių konkursų laureatė Simona Zajančauskaitė, ryški šių dienų atlikėja, aktyviai koncertuojanti ir kaip solistė, ir įvairių kamerinių ansamblių dalyvė.

Organizatorių nuotr.

2005–2010 m. S. Zajančauskaitė buvo M. Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ stipendininkė, 2013–2014 m. laimėjo Ernsto Freibergero fondo apdovanojimą „Deutschlandstipendium“. Už pasiekimus muzikoje Simona yra apdovanota Prezidento V. Adamkaus premija. Koncerte skambės L. van Beethoven 7 Variacijos “Bei Männern, welche Liebe fühlen” tema WoO 46, L. Janacek “Pohadka”, D. Schostakovich Sonata violončelei ir fortepijonui d-moll, J. Ducros “Encore”.

Labai tikėjome ir siekėme bendradarbiavimo su įstaiga, kuri ne tik vasarą gali pasiūlyti aukščiausio meninio lygio programas.

Kurhauzo vakarai su Lietuvos nacionaline filharmonija

PKJC direktorė džiaugiasi, kad pavyko pasirašyti sutartį su didžiausia šalies koncertine įstaiga–Lietuvos nacionaline filharmonija (toliau LNF). „Derinimo procesas vyko daugiau nei pusę metų. Labai tikėjome ir siekėme bendradarbiavimo su įstaiga, kuri ne tik vasarą gali pasiūlyti aukščiausio meninio lygio programas.

LNF pateikė visą paketą įspūdingų koncertinių programų. Iki šių metų pabaigos klausytojų džiaugsmui į „Muzikos vakarų kurhauze“ programą įsilies du įspūdingi projektai. Išsirinkome koncertus visai šeimai, kuriuose persipins trys meno žanrai: muzika, dailė, šokis. Tikimės, kad vaikai, kartu su tėvais, penktadienio vakarus praleis kurhauzo koncertų salėje.

Daugiau apie renginius galite sužinoti www.pkjc.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pasinerkite.

Kol nenuprivatizavo negryžtamai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS