Jūrų muziejus kviečia į distopinę kelionę po ateities pasaulį | kl.lt

JŪRŲ MUZIEJUS KVIEČIA Į DISTOPINĘ KELIONĘ PO ATEITIES PASAULĮ

  • 0

Gruodžio 11 d. 11 val. Lietuvos jūrų muziejus kviečia nusikelti į 2050 metus ir pamatyti, koks bus pasaulis, jeigu mes nepakeisime savo kasdienių įpročių.

Nuotolinį renginį „14m3 2050 Baltijos/ Distopija ar Utopija?“ galėsite stebėti saugiai internetu! Transliacija bus vykdoma ir nuo delfinariumo stogo, ir iš akvariumo baseino. Artėjant renginiui skelbsime kaip prisijungti prie transliacijos svetainėje muziejus.lt ir Lietuvos jūrų muziejaus Facebook paskyroje. Renginys yra sudėtinė projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ dalis.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė sako, kad muziejus, įsijungęs į šį projektą, siekia edukuoti pajūrio jaunimą ir įkvėpti jį kurti kitokį ateities pasaulį. „Mes norime sutelkti jaunus žmones bendravimui ir gretinimo principu per Baltijos jūros pažinimą paskatinti spręsti savo vidines problemas, permąstyti asmenines vertybines nuostatas“, – teigia muziejaus direktorė.

Pasak Edukacijos ir lankytojų aptarnavimo skyriaus vedėjos Renatos Treigienės, šio originalaus renginio ašimi bus naujos edukacinės priemonės – kubo „14M3 2050 BALTIJOS / DISTOPIJA AR UTOPIJA?“ pristatymas. Kubą sukūrė dizaino studija „Dadada“, remiant Lietuvos kultūros tarybai. Jau dvi šios studijos Lietuvos jūrų muziejui sukurtos ekspozicijos pelnė prizus už geriausią dizainą kasmetiniame konkurse „Geras dizainas“.

Renginio metu per medijų, šokio ir muzikos instaliaciją bus perteikiamas bauginančio distopinio pasaulio vaizdas. Persikelsime į 2050-uosius ir pabandysime įsivaizduoti, kas gali atsitikti jūrai, jūros gyvūnams, jei kiekvienas iš mūsų nepakeis savo kasdienio elgesio ir nepradės rūpintis gamtos ateitimi. Į žiūrovus kreipsis distopiniai, sunkiai atpažįstami gyvūnai, papasakodami liūdnas asmenines istorijas.

Transliacija prasidės nuo delfinariumo stogo-apžvalgos aikštelės. Šeiko šokio teatras pakvies į paralelinę visatą, kurioje erdvę užvaldo paslaptingos būtybės bei garsai. Iliuzinis žmogaus visagalybės prieš gamtą santykis persikels į delfinariumo fojė, ir palaipsniui apims 14 m3 kubą – 2050 metų jūros modelį. Į distopinės jūros kūrimą įsilies „Taško teatro“ aktoriai – povandeniniai archeologai, kurie perteiks, kaip gyvena jūros gyvūnai 2050 metais ir perduos žinutę su užduotimis dabarčiai.

Kulminacinis renginio taškas – tiesioginė transliacija iš akvariumo centrinio baseino. Būtent iš čia keliaus užduotys net į šešiolika Klaipėdos mokyklų. O kaip moksleiviams sekėsi įvykdyti šias užduotis, sužinosime jau kitąmet rengiamuose muziejaus ir „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė“ renginiuose.

Muziejus jaunimui kitąmet pasiūlys tęsti distopijos temą ir įsitraukti į virtualaus ekožaidimo „14m3 Baltijos 2050 / Distopija ar Utopija?“ sukūrimą, kartu su Klaipėdos progimnazijomis surengs forumą, kvies aktyviai dalyvauti kasmetinėje Pasaulinio Vandenyno dienoje ir rengs išvažiuojamuosius edukacinius užsiėmimus.

GALERIJA

  • Jūrų muziejus kviečia į distopinę kelionę po ateities pasaulį
  • Jūrų muziejus kviečia į distopinę kelionę po ateities pasaulį
  • Jūrų muziejus kviečia į distopinę kelionę po ateities pasaulį
  • Jūrų muziejus kviečia į distopinę kelionę po ateities pasaulį
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS