Karantino metu – virtualios kelionės po KKKC Parodų rūmus | kl.lt

KARANTINO METU – VIRTUALIOS KELIONĖS PO KKKC PARODŲ RŪMUS

  • 0

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmus karantinas dėl koronaviruso pandemijos užklupo praėjus vos dviem savaitėms po naujų parodų pristatymo. Už rūmų sienų liko įkalintos klaipėdiečio tapytojo Virginijaus Viningo retrospektyvinė paroda „Trys dešimtmečiai“ ir jaunųjų menininkių jungtinė paroda „Ar ji ateina?“. Tačiau net ir tokiomis sąlygomis šias parodas įmanoma apžiūrėti, tiesa, savaip.

Kaip ir dauguma šalies kultūros įstaigų, KKKC prisitaikė prie šiandienos iššūkių ir savo veiklą perkėlė į virtualią erdvę – socialinio tinklo „Facebook“ Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro paskyrą.

„Sveiki, aš esu Rūta”, – feisbuke paskelbtame videoįraše sveikinasi KKKC Parodų rūmų edukatorė Rūta Petniūnaitė ir kviečia į nuotolinę ekskursiją po V.Viningo tapybos parodą „Trys dešimtmečiai”. Virtualios kelionės metu Rūta apžvelgia ekspoziciją ir sujungia ekskursiją su edukacija, skirta meno pažinimui.

Šią savaitę R.Petniūnaitė pakvietė virtualiai pasižvalgyti ir po antrąją KKKC Parodų rūmuose įkalintą ekspoziciją – keturių jaunų menininkių jungtinę parodą „Ar ji ateina?”. Ekskursijoje edukatorė pristato parodoje eksponuojamus objektus ir instaliacijas, kartu plačiau analizuoja kai kurias šiuolaikinio meno kryptis.

Nenuobodžiai pažinčiai su menu skirtos ir KKKC paskyros rubrikos „Meno spėlionės“ ar „Menometras“, sukurtos karantino laikotarpiui. Jose kas kelios dienos atnaujinamos užduotys susietos su menininkų kūryba ar meno žanrais. Rūta šias vizualias užduotis kuria, pritaikiusi savo edukacinių užsiėmimų patirtį. Pavyzdžiui, viena iš „Menometro“ užduočių kviečia trumpai pažinčiai su dviem „-izmais“ – ekspresionizmu ir siurrealizmu. Meno srovėms iliustruoti pasirinkti dviejų tapytojų – V.Viningo ir Šarūno Saukos autoportretai, kartu galima išgirsti daugiau informacijos apie šias sroves bei menininkų kūrybą, o sekant įkeltas nuorodas – surasti anksčiau publikuotus tekstus apie jų parodas.

Arba kita užduotis: susitapatinti, „pasimatuoti“ savo būseną renkantis iš kelių pateiktų kūrinių. Iš pažiūros paprastos ir smagios užduotys skirtos ne tik praskaidrinti niūrią šių dienų atmosferą, bet ir lengvai, tarsi žaidžiant, susipažinti su ryškiausiais pasaulio meno istorijos pavyzdžiais.

Virtualieji lankytojai, teisingai atsakę į klausimus ar atlikę užduotis, gali laimėti prizų ir tapti garbingais Kultūringo karantino klubo nariais. Žinoma, iš karto atsiimti prizų nepavyks, tačiau visi nugalėtojai bus labai laukiami KKKC Parodų rūmuose karantinui pasibaigus.

O kol parodų erdvės galės pakviesti atvykti gyvai, KKKC kviečia susitikti virtualiai: https://www.facebook.com/klaipedoskulturukomunikacijucentras/.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS