„Kaulo senis ant geležinio kalno“: opera vaikams ir visai šeimai | kl.lt

„KAULO SENIS ANT GELEŽINIO KALNO“: OPERA VAIKAMS IR VISAI ŠEIMAI

  • 0

Į Klaipėdos koncertų salės sceną kovo 23 d. 18.30 val. sugrįš opera vaikams ir visai šeimai „Kaulo senis ant geležinio kalno“. Operos muziką pagal poeto Sigitos Gedos libretą sukūrė žymus lietuvių kompozitorius Bronius Kutavičius.

Tai stilizuota pasaka, kurios veikėjai – Žvirblis su Pele, Sakalas, Žmogus, trys Senutės, Sakalo seserys, Mergelė gulbė, Žmogaus sūnus, Kaulo senis ir kiti.

Kūrinys yra nedidelės apimties, orientuotas į vaikų klausymosi galimybes. Originali partitūra net buvo skirta atlikti vaikams, tačiau šiam pastatymui Klaipėdos koncertų salėje sukurta nauja operos versija. Ją režisavo Birutė Mar, scenos vaizdu ir atlikėjų kostiumais rūpinosi dailininkė scenografė Indrė Pačėsaitė. Muziką vizualiai papildo Karolio Bratkausko vaizdo projekcijos.

Operą atlieka Klaipėdos kamerinis orkestras, Klaipėdos choras „Aukuras“ ir Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokinių vokalinis ansamblis, kuriam tenka ne tik dainuoti, bet ir vaidinti. Solistų partijas dainuoja Evelina Šimelionė, Rasa Ulteravičiūtė ir Gytis Šimelionis, diriguoja Egidijus Kaveckas.

Operos premjera įvyko Klaipėdos koncertų salėje 2019 m. balandį. Kompozitorius tąkart buvo atvykęs jos pasiklausyti ir nuoširdžiai džiaugėsi pastatymu. Deja, tai buvo paskutinė B.Kutavičiaus kelionė į Klaipėdą...

Šiemet į sceną sugrįžtančiu kūriniu siekiama paminėti 90-siąs kompozitoriaus B. Kutavičius (1932–2021) gimimo metines ir paliudyti jo muzikos nemirtingumą.

Archajiško ir šiuolaikinio pasaulio susidūrimas nulėmė įtaigius operos režisūrinius ir muzikinius sprendimus. Ši B. Kutavičiaus kūrinio interpretacija mažiems ir dideliems klausytojams palieka labai gražų įspūdį.

GALERIJA

  • „Kaulo senis ant geležinio kalno“: opera vaikams ir visai šeimai
V. Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS