Klaipėdoje vyks knygų mainai | kl.lt

KLAIPĖDOJE VYKS KNYGŲ MAINAI

  • 0

Perskaitytoms knygoms neverta dūlėti namų lentynose. Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka siūlo tarpusavyje keistis knygomis. Bibliotekos saulės laikrodžio kiemelyje įsikūrė mainų lentyna: čia vieną knygą palieki, kitą pasiimi.

Tai galimybė nemokamai keistis knygomis ir sukurti nenutrūkstamą knygų mainų grandinę. Europoje tradicija keistis knygomis gana sena, Paryžiuje bukinistai dar XV a. užsiėmė knygų mainais. Lietuvoje taip pat ši tradicija gyva – Vilniuje ir Kaune gausu vietų, kur galima apsikeisti knygomis. Viena iš jų – kino teatras „Pasaka“. Jo projektų vadovė Andrė Jarutytė pasakojo, jog jų lentynoje galima rasti ir detektyvų, ir biografijų, ir net kulinarinių knygų. Anot jos, kino mėgėjai knygomis mainosi noriai ir tvarkingai: „Galbūt būtų galima manyti, kad po savaitės lentyna liks tuščia, nes žmonės knygas tik ims ir nenorės nieko čia palikti. Tačiau mainymasis knygomis žavi atradimo džiaugsmu, mažina išlaidavimą ir nereikalingą vartojimą bei skatina knygas iš tiesų skaityti, o ne palikti jas kaupti dulkes namie“.

„Sekdami gerosios patirties pavyzdžiais, įkūrėme mūsų bibliotekos knygų mainų lentyną. Tik nuo klaipėdiečių geranoriškumo priklausys, ką čia rasime kiekvieno iš mūsų rytojaus skaitymui. Kažkas gerai pastebėjo, jog tai, kas tau yra pamiršta ir sena, kitam gali atrodyti senai ieškotas lobis. Kviečiame dalytis perskaitytų knygų lobiais“, – ragino I.Simonaitytės bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė Kornelija Jankauskienė.

Esant lietingam orui knygų mainų lentyna perkeliama į bibliotekos pirmojo aukšto holą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS