Klaipėdos dramos teatras pasipuošė Kalėdoms | kl.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRAS PASIPUOŠĖ KALĖDOMS

Klaipėdos dramos teatras pasiruošė artėjančios šventėms. Fojė žiūrovus pasitinka originaliai padabinta eglė.

Geras darbas

Šventei pasirengti padėjo ir aukštesnę nei 7 metrų eglę teatrui padovanojo jo draugai klaipėdiečiai, eglę papuošė būsimieji kompiuterinio projektavimo operatoriai – Klaipėdos technologijų mokymo centro mokiniai su reklamos mokytoja D.Kvekšaite. Tai vienas iš šimto Kalėdoms skirtų šio centro gerų darbų.

Mokinė K.Mažeikaitė pasiūlė idėją – praeities ir ateities Kalėdos teatre – puošti eglę nuotraukomis, rekvizitais iš spektaklių, taip pat žaislais. Mokiniai ruošėsi, ieškojo medžiagų ir triūsė visą mėnesį. Tad dabar ant eglutės galima apžiūrėti įrėmintus aktorių portretus, akimirkas net iš 1956 m. spektaklio „Bekraitė“ (pagal A.Ostrovskį, rež. V.Limantas), „Šmėklų sonata“ (pagal A.Strindbergą, rež. G.Varnas, 2011), „Įnamis“ (pagal I.Turgenevą, rež. A.Lebeliūnas, 2009) ir daugelio kitų. Teatras labai džiaugiasi klaipėdiečių bendruomeniškumu ir kviečia žiūrovus pasigrožėti egle ne tik Teatro aikštėje, bet ir jo viduje.

Verda gyvenimas

Pastarosiomis dienomis teatre tiesiog verda gyvenimas. Vyksta daugiau spektaklių nei paprastai: dieną daug vaikų iš Klaipėdos ir aplinkinių miestų žiūri vaidinimus ir susitinka su Kalėdų Seneliu, o vakarais rodomi spektakliai suaugusiesiems – dar galima pamatyti žiūrovų pamėgtą režisieriaus G.Padegimo pastatytą „Karalienę Luizę“ pagal A.Juozaičio pjesę, P.Gaidžio režisuotą J.Pulinovič „Elzės žemę“; gruodžio 29 ir 30 dienomis spektaklio „Kas prieš mus“ metu scenoje karaliaus aktoriaus R.Kazlo vaidinamas Gabrielė d‘Anuncijus ir arditų kariuomenė (rež. J.Vaitkus, pjesės aut. G.Grajauskas).

Šventinis koncertas

Gruodžio 31-ąją teatre vyks šventinis koncertas: 19 val. pasirodys itin reta, net penkių oktavų stiklo arfa skambinantis „Glass duo“ – lenkų muzikantai Anna ir Arkadiuszas Szafraniecai. Ši arfa didžiausia pasaulyje, o muzikantai gastroliuoja po visą pasaulį, tad mūsų žiūrovams pasisekė, kad netikėtai atšaukus kitą koncertą Kipre teatrui pavyko juos pasikviesti į Klaipėdą. Duetas gros ir kartu su Lietuvos muzikantais, susibūrusiais į kvintetą: tai Miglė Dikšaitienė (smuikas), Jurga Gaubytė (smuikas), Tomas Savickas (altas), Roma Jaraminaitė (violončelė), Arūnas Kučinskas (kontrabosas), visi groja garsiuose Lietuvos orkestruose. Naujametinio koncerto metu skambės įvairi muzika: nuo klasikų – W.A.Mozarto, P.Čaikovskio, A.Piazzolos – iki šiuolaikinių kompozitorių – Stingo ir kitų kūrinių. Po koncerto žiūrovus, norinčius tęsti šventinį vakarą teatre, pakvies kavinė-baras „Senoji Hansa“: svečių lauks degustacinė penkių patiekalų vakarienė, kurią ruoš vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų G.Albrichtas. Bilietų į koncertą dar šiek tiek yra.

Ieškantiems dovanų

Ieškantiems dovanų teatras siūlo dovanoti įspūdžių akimirkas: dar galima įsigyti lojalių žiūrovų kortelių, kurių tiražas nedidelis – 100 vienetų (šiuo metu dar likę maždaug 40 kortelių). Kortelė suteikia 30 proc. nuolaidą į visus repertuarinius spektaklius (išskyrus pirmus penkis premjerinius) ir net 10 procentų nuolaidą į pirmus penkis premjerinius. Tokios nuolaidos daugiau niekas negauna, mat premjeroms nuolaidos netaikomos.

Be to, ar ne šaunu būtų artimiesiems įteikti dovanų kuponą (už pasirinktą sumą) – su juo galima pamatyti norimus spektaklius.

Klaipėdos dramos teatras linki visiems jaukaus švenčių laukimo ir kviečia švęsti kartu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS