Klaipėdos galerijoje bus eksponuojama K. Paulauskaitės-Ramonaitienės kūrinių paroda „(ne)LIESTI“ | kl.lt

KLAIPĖDOS GALERIJOJE BUS EKSPONUOJAMA K. PAULAUSKAITĖS-RAMONAITIENĖS KŪRINIŲ PARODA „(NE)LIESTI“

  • 0

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Klaipėdos galerijoje (Bažnyčių g. 6, Klaipėda) nuo kovo 29-osios bus eksponuojama keramikės Kristinos Paulauskaitės-Ramonaitienės kūrinių paroda „(ne)LIESTI“.

Parodos kūriniai, lyg siurrealistiniai personažai, dar kūrybos procese pradeda norėti prabilti, pasirodyti, išsakyti mintis, norus, suvaidinti savo vaidmenį. Jie užsiaugina kojas, ragus, nosį, kad užuostų, akis, kad stebėtų stebinčius, ausis, kad išgirstų. Jie tarsi pasakų herojai, atklydę į menininkės pasąmonę, kad turėtų galimybę gimti. Per juos kūrėja išreiškia emocijas, mintis akistatoje su kasdienybe ir joje gyvenančiais jausmais – nerimu, baime, tikėjimu, viltimi, laime, meile, netikėtumais, nusivylimais. Daugelyje kūrinių esantys gamtos motyvai neatsiejami nuo žmogaus. Gamtoje jis gali rasti ramybę, gėrį, netobulumą, pavirtusį grožiu.

O kad kūriniai iš tikrųjų prabiltų, į pagalbą ateina technologijos – sustingę keramikos dirbiniai įgauna gyvybės, taip tapdami savotiškais aktoriais ar gyvomis dekoracijomis, kad žiūrovai pamatytų kuo aiškiau ir norėtų užsibūti parodoje, tyrinėti. Integruotos minimalios šiuolaikinės technikos priemonės padeda perteikti konkrečius vaizdus ir mintis.

K. Paulauskaitė-Ramonaitienė – keramikė, nuo 2016 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Įvairiose jungtinėse šalies ir tarptautinėse parodose aktyviai dalyvauju nuo 2011 m. Šioji – jau penktoji personalinė paroda asmeniniame menininkės kūrybos kelyje. Kūrėja mėgsta drąsiai eksperimentuoti, taip atrasdama vis platesnes keramikos meno galimybes. Keramika jai – nuolatinis žaidimas, eksperimentai ir neišsemiamos galimybės, įgyvendinat idėjas erdviniuose kūriniuose. Per kūrinius dailininkė bando išreikšti mintis, kurių dažnai nepavyksta išsakyti žodžiais. Didelė dalis parodos kūrinių prabyla tiesiogine to žodžio prasme, o jei nekalba, tai juos galima jausti liečiant arba pastebėti jų šviesomis siunčiamus signalus.

Parodos rengėjai lankytojų prašo laikytis visų saugumo reikalavimų. Galerijoje vienu metu gali būti ne daugiau kaip keturi asmenys (arba vienas šeimos ūkis). Lankytojai be apsauginių kaukių nebus įleidžiami.

Klaipėdos galerija atvira I–V – 12–18 val., VI – 12–16 val. Paroda veiks iki balandžio 17 d.

GALERIJA

  • K. Paulauskaitė-Ramonaitienė. Miško dvasia.
  • K. Paulauskaitė-Ramonaitienė. Patirties rūbas.
  • K. Paulauskaitė-Ramonaitienė. Sulaikytas proveržis.
  • K. Paulauskaitė-Ramonaitienė. Emocijų telefonas.
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS