Klaipėdos koncertų salė sezoną baigia gastrolėmis: koncertus dovanos regionų gyventojams | kl.lt

KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖ SEZONĄ BAIGIA GASTROLĖMIS: KONCERTUS DOVANOS REGIONŲ GYVENTOJAMS

  • 0

Vos prasidėjus kalendorinei vasarai, Klaipėdos koncertų salė (KKS) pristato meno kolektyvų programas ne tik klaipėdiečiams, bet ir Lietuvos regionų gyventojams. Uostamiesčio kolektyvai jų koncertų kviečia klausyti savo miestelių erdvėse birželio 22–rugpjūčio 25 dienomis.

„Gastrolės – tai puikus būdas pristatyti Klaipėdos koncertų salę ir joje reziduojančių kolektyvų meninę veiklą, stiprinti kultūrinę bendrystę su kitais Lietuvos miestais ir miesteliais. Kiekvienas toks koncertas moko suprasti bendruomenės svarbą, skatina dalintis, atrasti muziką ir visą tai sujungti į bendrą visumą“, – teigė Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus.

Kamerinės muzikos festivalis „Kuršių nerija“

Prof. dr. Roberto Beinario vadovaujamas kamerinės muzikos festivalis „Kuršių Nerija“ šiemet klausytojus pasitiks 25-ąjį kartą. Pasak meno vadovo, kurorto gyventojams bei svečiams siekiama kuo plačiau pristatyti lietuvių kūrėjų muziką. Prieš dvejus metus pirmą kartą atlikta opera-triptikas „Neringa“, šiemet vėl skambės 770-ąjį gimtadienį švenčiančiai Palangai. Kurortą sveikins ir operą atliks Klaipėdos choras „Aukuras“, vadovaujamas meno vadovo Tomo Ambrozaičio.

„Viena iš festivalio misijų yra taip pat pasveikinti ir Klaipėdą, kuri šiemet švenčia Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-ąsias metines. Ši proga mus dar labiau įpareigoja stiprinti bendradarbiavimą su uostamiesčio meno kolektyvais. Tad nusprendėme, kad festivalyje „Kuršių Nerija“ būtinai turi dalyvauti kolektyvai iš uostamiesčio – Klaipėdos choras „Aukuras“ ir Klaipėdos brass kvintetas“, – kaip kilo mintis į festivalį pakviesti Klaipėdos kolektyvus, pasakojo R. Beinaris.

Klaipėdos choras „Aukuras“, kamerinis ansamblis „Musica humana“, vadovaujamas meno vadovo R. Beinario, kuris taip pat ir diriguos operą, bei solistai – Aistė Pilibavičiūtė (sopranas), Ramūnas Urbietis (baritonas), Aistė Benkauskaitė (mecosopranas), Egidijus Dauskurdis (bosas), Kristina Zmailaitė (sopranas), Romanas Kudriašovas (baritonas) ir Vytautas Rumšas (balsas) operą-triptiką „Neringa“ atliks rugpjūčio 8 dieną, 20 valandą, Palangos koncertų salėje.

Festivalyje „Kuršių nerija“ taip pat programą atliks Klaipėdos brass kvintetas, vadovaujamas meno vadovo Sigito Petrulio, ir obojininkas R. Beinaris rugpjūčio 5 dieną, 20 valandą, Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčioje.

Tarptautinis muzikos festivalis „N Žemė“

19-asis festivalis „N Žemė“ liepos 6–14 dienomis kvies į koncertus ir susitikimus su muzikos atlikėjais Juodkrantėje, Pervalkoje, Preiloje ir Nidoje. M. Bačkaus iniciatyva gimusį renginį atvers jo vadovaujamo Klaipėdos kamerinio orkestro ir Klaipėdos choro „Aukuras“ Lietuvos Valstybės dienai skirtas koncertas – norvegų kompozitoriaus Ola Gjeilo „Saulėtekio mišios“. Anot M. Bačkaus, festivalis siekia dovanoti gražią, paliečiančią muziką, kokia ir yra „Saulėtekio mišios“.

KKS meno kolektyvus bus galima išgirsti liepos 6 dieną, 20 valandą, Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčioje. Pasibaigus koncertui, 21 valandą, abiejų uostamiesčio kolektyvų atlikime suskambės „Tautiška giesmė“.

Festivalį užvers Klaipėdos kamerinio orkestro ir dainininkės Evelinos Sašenko programa „Nepaklusnioji Édith Piaf“. „Tai bus koncertas apie nepaklusnų, dramatišką garsios prancūzų dainininkės gyvenimą. Per muziką, kuri Édith Piaf lydėjo visą jos gyvenimą, prisiminsime ir pakalbėsime apie šią legendinę dainininkę“, – koncerto programą atskleidė M. Bačkus.

E. Sašenko ir orkestro programa skambės liepos 14 dieną, 20 valandą, Juodkrantėje, Liudviko Rėzos kultūros centro vasaros estradoje.

Koncertų ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“

Jau šeštą vasarą į Šiaulių rajone esančias bažnyčias sugrįžta klasikinės ir sakralinės muzikos koncertų ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“. Projekto idėja, pasak Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro režisieriaus Zenono Gestauto, yra skatinti profesionaliojo meno sklaidą mažuose miesteliuose.

„Šiemet Raseiniai, Ariogala ir Butygala mini 770-ąsiais įkūrimo metines. Reikšmingai sukakčiai pažymėti ieškojome meno kolektyvų, kurie pristatytų išskirtines programas. Džiaugiamės galėdami pakviesti Klaipėdos brass kvintetą, kuris džiugins miestelėnus profesionaliu skambesiu“, – dalijosi mintimis VšĮ „Atrask Raseinius“ vadovas Arnas Zmitra.

Klaipėdos kamerinio orkestras, solistai – Teodora Morta Staigė (smuikas), Ivanas Bertashas (altas), Kornelija Kupšytė (violončelė) bei Klaipėdos choras „Aukuras“ kvies Kuršėnų miesto gyventojus ir svečius išgirsti jų programą birželio 22 dieną, 20 valandą, Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Skambės Carlo Jenkinso „Palladio“, Draganos Jovanovic „Triple concerto Metamorfosen“, Erikso Ešenvaldso „Only in sleep“ ir Ola Gjeilo „Saulėtekio mišios“.

Koncertų ciklą „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ užvers Klaipėdos brass kvinteto ir saksofonininko Petro Vyšniausko koncertas rugpjūčio 25 dieną, 20 valandą, Meškuičių Šv. Vyskupo Stanislovo bažnyčioje.

GALERIJA

  • Klaipėdos koncertų salė sezoną baigia gastrolėmis: koncertus dovanos regionų gyventojams
  • Klaipėdos koncertų salė sezoną baigia gastrolėmis: koncertus dovanos regionų gyventojams
  • Klaipėdos koncertų salė sezoną baigia gastrolėmis: koncertus dovanos regionų gyventojams
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS