Klaipėdos koncertų salėje skambės muzikinė programa „Aš myliu!“ | kl.lt

KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖJE SKAMBĖS MUZIKINĖ PROGRAMA „AŠ MYLIU!“

  • 0

Kai pavasarį skamba melodinga itališka ir prancūziška muzika, dar labiau norisi mylėti. Atsiverti šiam tauriam jausmui kviečia sopranas Karolina Glinskaitė, pianistė Birutė Asevičiūtė ir smuikininkė Minadora Šernaitė. Jų programoje išsiskleis skirtingos meilės spalvos – nuo melancholiškos iki audringos. Koncertas „Aš myliu!“ šį penktadienį 18.30 val. vyks jautriems ir intymiems susitikimams su muzika pritaikytoje Klaipėdos koncertų salės pirmojo aukšto fojė.

„Meilė – gyvenimo variklis, muzika – jausmų kurstytoja, aistra – noras gyventi ir kurti“, – dalijosi mintimis dainininkė K.Glinskaitė. Baigusi vokalo specialybę Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijoje, ji studijavo Lietuvos muzikos teatro akademijoje (LMTA) Vilniuje. Būdama stažuotoja Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, ji sukūrė įsimintinus vaidmenis G.Verdi operose „Traviata“, „Ernanis“ ir L. van Beethoveno operoje „Fidelijus“. Daugkartinė konkursų laureatė K.Glinskaitė koncertuoja Lietuvoje, Belgijoje, Nyderlanduose, dalyvauja „Vilnius City Opera“ spektakliuose, tarptautiniuose muzikos festivaliuose.

Pristatydama koncerto sumanymą, solistė sakė: „Manyje gyva meilės idėja. Ji auga ir transformuojasi kartu su patirtimi. Aš kaip menininkė gyvenu jausmų chaose. Mano susižavėjimo objektu gali tapti ne tik realūs žmonės, jų talentai, scenos herojai, vaidmenys, kuriuos įkūniju dainuodama, bet ir pats gyvenimas.“ K.Glinskaitę puikiai supranta jos scenos partnerės – pianistė B.Asevičiūtė ir smuikininkė M.Šernaitė.

Meilė – gyvenimo variklis, muzika – jausmų kurstytoja, aistra – noras gyventi ir kurti.

B.Asevičiūtė – tarptautinių konkursų laureatė, pedagogė, koncertmeisterė, nuolatinė Lietuvos ir užsienio festivalių dalyvė. Ji yra koncertavusi su daugeliu Lietuvos operos žvaigždžių, tarp jų – Virgilijus Noreika, Merūnas Vitulskis, Liudas Mikalauskas, Jovita Vaškevičiūtė, Ona Kolobovaitė ir kiti.

M.Šernaitė smuiko iš rankų nepaleidžia nuo penkerių. Po mokslų Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje ji profesines žinias gilino LMTA. Smuikininkė yra respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, koncertavo žymiose Europos salėse, grojo tarptautiniuose jaunimo orkestruose.

Vokalinės kamerinės muzikos programoje „Aš myliu!“ skambės subtilios prancūzų autorių melodijos, sentimentalios itališkos dainos, paįvairinamos kitų autorių skirtingo charakterio kūriniais smuikui ir fortepijonui. G.Fauré, C.Debussy, C.Saint-Saënsas, V.Bellini, taip pat F.Lisztas ir A.Dvořákas – nuostabaus grožio muzikos vakarą garantuojančios garsių kompozitorių pavardės. Visa tai papildys ištraukos iš didžiosios odės meilei „Giesmių giesmė“.

Atlikėjos teigė, kad visai nesvarbu, kam tas meilės jausmas skirtas – žmogui, tėvynei, gamtai ar gyvenimui... Menininkės kuria savitą himną jausmui, kuris pažadina kūrybiškas galias, polėkį, fantaziją. Meilė yra tokia, kokią mes išgyvename. Ji gali būti audringa, beribė, gal net besaikė arba tyli, sėjanti ramybę ir susitelkimą. Kaip ir muzika, kurią publika išgirs koncerte „Aš myliu!“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS