Uostamiesčio pilies teatre – dvi naujienos | kl.lt

UOSTAMIESČIO PILIES TEATRE – DVI NAUJIENOS

  • 0

Klaipėdos pilies teatras ketvirtąjį kūrybinės veiklos dešimtmetį pradeda net dviem premjeromis.

Jau šįvakar Žvejų rūmų teatro studijoje bus rodoma ekscentrinė komedija „Skerdynių dievas“ („Le Dieu du Carnage“, 2006). Pjesės autorė – šiuo metu visame pasaulyje itin populiari prancūzų dramaturgė Yasmina Reza.

Su Y.Reza kūryba Lietuvos žiūrovai jau puikiai susipažinę: Klaipėdos dramos teatre  režisierius Alvydas Vizgirda pastatė jos pjesę „Po atsisveikinimo“ („Conversations après un enterrement“), o šiemečiame teatrų festivalyje „Šermukšnis“ klaipėdiečiai matė teatro „Mens Publica“ pristatytą „Atsitiktinį žmogų“ (rež. Jonas Vaitkus).  „Idioteatre“ rodomos Dainiaus Kazlausko režisuotos pjesės „Menas“ ir būsimoji klaipėdiečių premjera kitu pavadinimu „Karo dievas“. Garsusis Romanas Polianskis „Skerdynių dievą“ perkėlė į ekraną („Carnage“, 2011). Už filmą režisierius kartu su Y.Reza apdovanoti prancūzų kino „Cezariu“.

Klaipėdos pilies teatre „Skerdynių dievą“ režisavo Marius Pažereckas. Pjesės centre – dviejų šeimų ginčas dėl savo vaikų. Iš pradžių mandagi, dalykiška idilė palaipsniui pradeda byrėti ir perauga į audringą chaosą... „Šiuo spektakliu norime griauti ketvirtąją sieną tarp žiūrovų ir aktorių bei kartu leistis į tiesos ir tikrumo paieškas“, – sakė M.Pažereckas. Spektaklyje „Skerdynių dievas“ vaidina Kristina Švenčionytė, Justina Vaikšnoraitė, Kęstutis Bručkus ir Mikalojus Urbonas.

Teatro meno vadovas ir režisierius A.Vizgirda pastaraisiais metais dažnai gvildena  lietuviškas (ir ne tik) aktualijas. Naujasis jo pastatymas „Prisiminimai apie Kiaulių gatvės gyventojus“ – tai inscenizacija pagal Juozo Grušo „Tris paradoksines noveles apie švarą“ ir Leonido Andrejevo komediją „Monumentas“. Intriga užkoduota jau spektaklio žanro formuluotėje – įžanginis žodis kvailumo enciklopedijai. Programėlėje cituojamas (ne)žinomas režisierius: „Iš tribūnų ir dienraščių puslapių kasdien girdime kalbant apie mūsų teises ir laisves, neįgaliųjų globą, talentų ugdymą ir puoselėjimą, „sinergijos“ būtinumą, plėtojant pažangos formas. Bet tiems, nuolat kalbantiems, visiškai nesvarbu nei žmonių talentai ar poreikiai, nei jokia „sinergija“, nes galvojama tik apie save, savo puodą ir pilvą, savo piniginę ir subinę. Nekenčiu vietos, kurioje man tenka gyventi... Ji daugiau nieko nebegali parodyti, nebent dviprasmiškus valdininkų fizionomijų atvaizdus nesibaigiančių maitos dalybų metu...“

„Prisiminimai apie Kiaulių gatvės gyventojus“ į premjerą Žvejų rūmų teatro salėje kvies lapkričio 16 ir 23 dienomis. Spektaklyje vaidina Emilija Auškalnytė, Vilija Gruodytė, Vilhelmina Jašinskaitė, Vilma Ptašinskaitė, M.Pažereckas, Ramūnas Šeputis ir Donatas Žilinskas.

Spektaklių pradžia – 19 val. Bilietai – po 5 Eur, bilietus platina Žvejų rūmų kasą, „Tiketa.lt“ ir „Teatrai.lt“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS