Klasikinio formato mylėtojams – plokštelė „Kaštono garsai 2“ | kl.lt

KLASIKINIO FORMATO MYLĖTOJAMS – PLOKŠTELĖ „KAŠTONO GARSAI 2“

  • 0

Klaipėdoje šaknis uoliai leidžia vinilinė tradicija. Pernai čia pristatytieji debiutiniai „Kaštono garsai“ jau šį penktadienį sulauks oficialiai ten pat pristatomo „įpėdinio“, antrojo serijos rinkinio, prisodrinto įvairiabriaune Lietuvos atlikėjų muzika.

Per ketverius gyvavimo metus uostamiesčio kultūrinio gyvenimo dalimi spėjęs tapti muzikinis baras „Kaštonas“ pajūrio sceną reguliariai turtina gyvo garso koncertais. Būtent tai natūraliai diktuoja vinilo rėžiuose įamžinamus vardus bei kūrinius. Prieš metus atsiradę „Kaštono garsai“ tapo pirmąja lietuviškos muzikos kompiliacija po daugiau nei du dešimtmečius trukusios tylos. Entuziastai nenumojo ranka į tąsyk duotą žodį tęsti šį projektą, tad apsisukus metams, sausio 29 d., Klaipėdoje bus pristatyta plokštelė „Kaštono garsai 2“. Tradiciškai sutelkdama margą kūrybos spektrą, šįsyk savyje ji vėl talpina skirtingų stilių atstovus. Jokių atsitiktinumų nėra – kūrinių sąrašas dėliotas rūpestingai, o visus jame atsidūrusius atlikėjus ir grupes vienija bendras pernai „Kaštone“ vykusių koncertų vardiklis.

Į antrąją muzikinio baro vinilą įtrauktieji muzikantai jau spėjo būti įvertinti ne tik pajūrio publikos – tai hip-hopo kategorijoje M.A.M.A. apdovanojimą pelnę „Jama & W“, kaip Metų roko grupė triumfavę „Colours of Bubbles“, elektroninės grupės kategorijoje nominuoti „Golden Parazyth“, Metų alternatyva pripažintas Vidas Bareikis ir toje pačioje kategorijoje paminėti džiazinių eksperimentų kelią pasirinkę „Sheep Got Waxed“. Plokštelę ironišku pop avangardu papildo SSG, bohemiškos laisvės mostą siunčia „Baltasis kiras“, o alternatyvaus džiazo ir postroko energetika dalijasi „InSearch“.

Pristatymo vakarėlyje grosiantis žinomas tokio formato gerbėjas DJ Swix teigia palaikantis šią leidybinę idėją „visu 110 proc.“: „Pirmasis „Kaštono“ rinkinys visuomet keliauja su manimi į grojimus, nepriklausomai nuo vakarui pasiruošto muzikinio stiliaus. Man, kaip savotiškam plokštelių kolekcionieriui, yra itin svarbu turėti antrąją rinkinio dalį, tad naujasis įrašas taip pat rezervuotas ir su nekantrumu laukiu, kada galėsiu jį perklausyti. Kiek plokštelių „Kaštonas“ išleis – žadu turėti visas. Tai didelę išliekamąją vertę turinti Lietuvos muzikos istorijos dalis“.

Roberto Nevecko sukurtu viršeliu „aprengta“ ir Tomo Savickio tekstu puošta naujoji kompiliacija, kaip ir debiutinė, išleista ribotu tiražu. Iniciatyvinis „Kaštono garsų“ branduolys šiemet daugiau dėmesio skyrė techniniams leidybos aspektams – pernai bendradarbiavę su čekais, šįsyk garso suvedimą klaipėdiečiai patikėjo Vokietijoje įsikūrusiai „Handle With Care“ profesionalų komandai, kuri atliko ir „masteringą“, ir pačią plokštelių gamybą. „Džiugu, kad mūsų noras prisidėti prie lietuviškos muzikos įamžinimo klasikiniu formatu rado atgarsį širdyse ir ausyse. Jį liudija ne tik entuziazmas, su kuriuo buvo išpirktas pirmųjų „Kaštono garsų“ tiražas, bet ir žmonių noras dalintis šia daugeliui atradimu tapusia plokštele – ji buvo skraidinama į JAV, rado naujus namus Didžiojoje Britanijoje. Bus smalsu sužinoti apie antrojo rinkinio geografiją, o kol jis suksis ant grotuvų ar keliaus iš rankų į rankas, mes jau gyvename mintimis apie netolimą ateitį“, – teigia projekto bendraautoriai.

Nekantriausieji galės įsigyti savo egzemplorių „Kaštone“ įvyksiančio pristatymo metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS