Lietuvos jūrų muziejuje garsūs menininkai kuria parodą | kl.lt

LIETUVOS JŪRŲ MUZIEJUJE GARSŪS MENININKAI KURIA PARODĄ

  • 0

Lietuvos jūrų muziejus, pasitikdamas savo 40-metį, atveria duris menui. Muziejuje prasidėjo parodos „Veidu į jūrą“ kūrimas. Iki birželio 27 dienos antradieniais–sekmadieniais muziejaus lankytojai galės stebėti, kaip gimsta tapybos paroda „Veidu į jūrą“. Šiame projekte dalyvauja žinomi Lietuvos tapytojai Audrius Gražys, Miglė Kosinskaitė, Svajūnas Armonas.

Per tą laiką menininkai sukurs po tapybos darbą, kuris liks muziejuje. Dailininkai dirba vienoje iš Nerijos forto ekspozicinių erdvių. Į muziejų jie atsivežė po keletą kūrinių, kurie jau dabar yra eksponuojami šalia jų darbo vietos. Greta eksponuojama ir po vieną muziejaus eksponatą. Tuo pat metu lankytojai irgi įtraukiami į kūrybos vyksmą: rengiamos kūrybinės dirbtuvės su muziejaus edukatoriais.

Menininkus kūrybai inspiruos ne tik greta esanti jūra, marios, Kuršių nerijos gamta, bet ir muziejaus eksponatai: jūrų moliuskų kriauklės, sekstantas – prietaisas šviesulių padėčiai matuoti, padėdavęs jūrininkams nepaklysti; burinio laivo modelis.

Pirmoji menininkų diena prasidėjo išplaukimu su jachta į jūrą.

Menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis sako, kad menininkus įkvėps ir santykis su jūra: jūros istorinis kontekstas bus atskleistas ekskursijoje po muziejų, jūros industrinis veidas – pasivaikščiojime po laivų gamyklos teritoriją, jūros kvapas ir adrenalinas – išplaukus į jūrą, o visko visuma – skrydžio virš jūros metu.

Parodos dizainerė Aida Zybartė, tekstų autorius – menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS