Mindauginės Klaipėdoje: liūdna nebus (renginių programa) | kl.lt

MINDAUGINĖS KLAIPĖDOJE: LIŪDNA NEBUS (RENGINIŲ PROGRAMA)

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, uostamiesčio gyventojai ir svečiai turės ką veikti – meno mėgėjus išskirtiniais pasirodymais stebins tarptautinis gatvės teatrų festivalis "Šermukšnis", bus giedamas Lietuvos himnas, vyks koncertas bei ekstremalių sporto šakų – riedlenčių ir BMX dviračių čempionatas.

Sveikins pasaulio lietuviai

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną ir apskritai visą savaitgalį Klaipėdoje netrūks veiksmo.

Jau šiandien dvidešimtą kartą sugrįžta kas dvejus metus Žvejų rūmų rengiamas miesto festivalis "Šermukšnis".

Per tris dienas ir vakarus jo žiūrovai pamatys dvi dešimtis vaidinimų, kuriuos pristatys užsienio ir Lietuvos kolektyvai.

Šeštadienio vidurdienį Kruizinių laivų terminale bus iškilmingai iškeliama Lietuvos trispalvė.

Ceremonijoje dalyvaus Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras.

Tą patį vakarą, 19.30 val., prasidės renginys "Tautiška giesmė" aplink pasaulį. 10 metų", kurio metu skambės sveikinimai iš pasaulio lietuvių bendruomenių, o susirinkusieji vieningai giedos tautišką giesmę.

Šventė – su žinomais atlikėjais

Šiemet pagrindinė scena bus įrengta Klaipėdos uoste, kur koncertuos Jurgis Didžiulis, Eduardo Gimenezas, Oneida Kunsunga, Darius Mileris-Nojus, Sasha Song, Edgaras Lubys, "Bavarija", Jurijus Veklenka, Aistė Smilgevičiūtė bei grupė "Skylė".

Ypatingas vaidmuo renginyje numatytas jachtai "Ambersail", prieš dešimtmetį pasaulio lietuvių bendruomenėms išplukdžiusiai prezidento Valdo Adamkaus laiškus, anuomet pakvietusius vieningai giedoti "Tautišką giesmę".

Legendinė jachta šventinio pasaulio lietuvių koncerto metu taps milžinišku scenografijos sprendimu, kokį pamatyti bus galima vienintelį liepos 6-osios vakarą.

"Sportiškiausias paminėjimas"

Šeštadienį Klaipėdoje netrūks ir kitokių atrakcijų.

Sąjūdžio parke vyks ekstremalių sporto šakų – riedlenčių ir BMX dviračių čempionatas.

Kaip pasakojo Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos renginių organizatorius Darius Raišutis, idėja suorganizuoti tokį renginį kilo panorus išnaudoti esamą infrastruktūrą.

Pasak Asmenybės ugdymo kultūros centro renginių koordinatorės Raimondos Šuopytės, čempionato žiūrovai išvys sportininkų atliekamus triukius ir įvairius salto.

Be to, į programą įtrauktos ir aukščiausio šuolio bei greičio iššūkio rungtys, kurios nustebins net visko mačiusius sporto aistruolius.

Renginio svečiai poilsio zonose galės patys išbandyti savo jėgas važinėdami riedlente.

Profesionalus riedlenčių sporto atstovas Donatas Lukauskas atkreipė dėmesį, kad abiejų sporto šakų sportininkai pasižymi draugiškumu. Jam antrino ir BMX dviratininkas Martynas Monikas.

Klaipėdos miesto savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad Klaipėdos Sąjūdžio parkas atitinka tiek miesto valdžios, tiek miestiečių lūkesčius ir leidžia sportininkams būtent taip paminėti Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

"Turbūt tai bus pats sportiškiausias valstybės dienos paminėjimas. Naudodamasis proga kviečiu klaipėdiečius ne iš nuotraukų, ne iš pasakojimų, ne iš kokių nors laidų, bet savo akimis pamatyti, kiek tame yra azarto, kiek tame yra akrobatikos, galbūt tam tikros nepamatuotos rizikos. Nes apie tai papasakoti turbūt yra neįmanoma", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Renginio organizatoriai riedlenčių ir BMX dviračių čempionate tikisi sulaukti iki šimto sportininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Visi renginiai – nemokami.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gyventojai

eik tik.Nieks tiek vėlai nesivalkioja.Kuo po 22 parvažiuosi? Klaipėda mirus.

gyventoja

12,00 val centas, o ir visa Klaipėda, kaip išmirusi tik ryte 9 val sukiojosi būrelis užsienio turistų prie žvejo paminklo nebent naktį gal ir vyks kas nors gal reikėtų pradėti švęsti kad baigusi iki vidurnakčio kad nevyktų tiek nusikaltimų nes susirenka daug nepilnamečių kuriems po 23,00 reikėtų būti tik su tėvais o ne šlaistytis mieste

Anonimas

liudna nebus juk zemaitijos isdavikai valdo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS