Muzika gyvenanti P. Skrabytė: plano „B“ neturiu | kl.lt

MUZIKA GYVENANTI P. SKRABYTĖ: PLANO "B" NETURIU

Jai – vos šešiolika, tačiau išvardyti visiems jos pasiekimams įvairiuose Lietuvos bei užsienio muzikiniuose konkursuose vargu ar pakaktų ir keliolikos šio straipsnio eilučių. Nenuostabu, jog palangiškės Paulinos Skrabytės talentui neliko abejingi ir TV šou "Lietuvos balsas" mokytojai. Tačiau, kaip sako pati Paulina, ši sėkmė yra tik pirmieji svarbūs žingsniai didžiosios jos gyvenimo svajonės link.

Dainuoja, kiek save pamena

Mergina neneigė, jog jai niekada nebuvo kilę dvejonių ar netikrumo dėl to, kuo ji taps užaugusi.

"Mano muzikinis kelias prasidėjo nuo mažumės, ir man niekada nebuvo kilę abejonių, ar noriu būti muzikantė. O įvairūs konkursai skatino tik labiau tobulėti ir siekti šio tikslo", – prisipažino pašnekovė.

Paulina ne tik dainuoja, bet ir muzikuoja nuo penkerių metų – ji groja skersine ir piccolo fleitomis, skambina fortepijonu, gitara, pasirodo su jaunimo grupe "Lūžis". Taip pat jaunoji solistė atlieka muzikinį vaidmenį Klaipėdos dramos teatro spektaklyje "Karalienė Luizė".

2011-aisiais, dar būdama 10-metė, Paulina laimėjo nacionalinę "Vaikų "Eurovizijos" atranką ir atstovavo Lietuvai tarptautiniame konkurse, tuokart vykusiame Armėnijoje.

Į klausimą, kokį ligšiolinį savo laimėjimą ji laiko pačiu svarbiausiu, Paulina atsako ilgai nemąstydama: "Neišskirčiau nė vieno. Ar tai būtų mažesnis, ar didesnis pasiekimas kokiame nors konkurse, ar pasirodymas koncerte – kiekvienas projektas suteikia savos patirties. Ypač jei tai yra kažkoks didesnio masto renginys, kuriame dalyvauja daugiau šalių atstovų".

Teikia ir malonumą, ir naudą

Tai, jog Paulinos akys nukrypo būtent į "Lietuvos balsą", nėra atsitiktinumas – projekto gerbėja palangiškė tapo vos jam pasirodžius televizijos eteryje.

"Lietuvos balsą" stebėjau nuo pat pradžių. Ir, žinoma, turėjau slaptą svajonę pati jame sudalyvauti. "Lietuvos balsas" mane visada žavėjo kokybe, tuo, kad čia atlikėjams akompanuoja gyvos muzikos grupė, kad mokytojai – vienos ryškiausių Lietuvos žvaigždžių. Dalyvavimas šiame projekte man yra labai svarbus ir svarus, tai vertinu kaip savo žingsnį į suaugusiųjų pasaulį. Nes čia tave vertina jau nebe kaip vaiką, o kaip suaugusį, brandų žmogų su tavo muzikavimo stiliumi, tavo kūryba", – kalbėjo į prodiuserio ir muzikos kūrėjo Leono Somovo komandą patekusi Paulina.

Pašnekovė neneigė – laimėti labai norisi, tačiau tokią pat viltį puoselėja turbūt kiekvienas šou dalyvis.

"Projekte dalyvauja labai daug stiprių, talentingų žmonių. Todėl kaskart pagalvoji, kad ir taip jau labai toli nuėjai", – pripažino "Lietuvos balso" muzikines dvikovas jau pasiekusi Paulina.

Kad ir kaip pasibaigtų televizijos šou, mergina neabejoja, jog tai taps ne tik neįkainojama jos muzikinės karjeros patirtimi, bet ir didžiule reklama.

"Tikiuosi, kad šis projektas man padės atrasti mano auditoriją, nes jį gali matyti gausybė žmonių ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje", – kalbėjo mergina.

Balsas – dar ne viskas

Prieš "Lietuvos balso" kameras apie retą ligą – baltmę prabilusi Paulina prisipažino, jog viešai pasakoti apie tokius asmeniškus dalykus nebuvo nejauku ar gėdinga.

"Šiuo klausimu esu drąsi, be to, apie tai kalbėdama norėčiau padrąsinti ir kitus žmones neužsisklęsti bei labiau pasitikėti savimi. Ir šiaip esu labai teigiamas žmogus, tad turbūt neturiu parodyti kažko blogo ar bijoti kažką nuslėpti", – šypsojosi pašnekovė.

Anot jos, natūralu, kad dalyvius žiūrovams norima pristatyti ne tik kaip atlikėjus, bet ir atskleisti jų asmenines savybes.

Paulina įsitikinusi, jog tokie kiekvienam artistui svarbūs instrumentai kaip balso tembras, puiki vokalo technika gali būti tik tušti žodžiai, jei atlikėjas neturės charizmos. Galbūt todėl mergina nesiima ir kategoriškai vertinti dalyvių, kuriems mokytojai turi priekaištų dėl neišmokto teksto ar kitokių neįgyvendintų užduočių.

"Atlikėjo pasirodymas susideda ne tik iš išmoktų ar neišmoktų žodžių, jis turi turėti ir savitą žavesį, charizmą – tai, kas žmones traukia, paperka. Žinoma, viso to taip pat neužtenka, reikia įdėti daug darbo. Bet manau, kad kiekvienas šou dalyvis labai stengiasi ir savo pasirodymus įdeda ir labai daug pastangų, ir darbo", – neabejoja "Lietuvos balso" kovotoja.

Žemė aukštyn neapsiverstų

Paulina prisipažino, jog jai būtų sunku suskaičiuoti, kiek valandų per dieną ji muzikuoja – tam mergina skiria beveik visą savo popamokinį laiką.

Jau kurį laiką tobulinti vokalą jaunajai atlikėjai padeda patyrę mokytojai – šeimyninis Viliaus ir Violetos Tarasovų duetas. Kad sutaupytų laiko susisiekimui, palangiškė net perėjo mokytis į uostamiesčio gimnaziją.

Apie tai, kas jai yra didžiausi muzikinio pasaulio autoritetai, Paulina kalba diplomatiškai – anot pašnekovės, ją įkvepia tiek Lietuvos, tiek užsienio atlikėjų sėkmės istorijos. "Nelabai norėčiau kažką išskirti, nes klausausi labai įvairios muzikos", – šyptelėjo mergina.

Paulina prisipažino, jog šiandien ji nelinkusi galvoti apie planą "B" ir mano, jog tai padaryti spės visada.

"Šiuo metu nekuriu kažkokių grandiozinių planų. Tiesiog kiekvieną dieną mokausi, dirbu. Noriu dainuoti, kurti savas dainas, leisti albumus, surasti auditoriją, kuri mane pamiltų. Manau, kad iš pradžių reikėtų pradėti nuo Lietuvos, o jau po to bandyti sėkmę užsienyje, – atviravo jaunoji solistė, pasvarstanti ir apie studijas JAV. – Nežinau, ar būsiu atlikėja, ar pasirinksiu kažkokią kitą sritį, susijusią su muzika. Kol kas dar neskubu ieškoti, ką ir kur studijuoti. O gal išvis persigalvosiu ir pasuksiu kitu keliu. Labai mėgstu kalbas, apskritai mėgstu mokytis, tad turėčiau ir kitų pasirinkimų. Bet šiandien mano tikslas sieti savo ateitį su muzika."

GALERIJA

  • Paulina Skrabytė
  • Muzika gyvenanti P. Skrabytė: plano „B“ neturiu
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS