Nardantis ir ne tik šuo: virtuali kelionė gražiausiomis Lietuvos upėmis | kl.lt

NARDANTIS IR NE TIK ŠUO: VIRTUALI KELIONĖ GRAŽIAUSIOMIS LIETUVOS UPĖMIS

  • 1

Domina aktyvus laisvalaikis, kelionės, baidarės? Balandžio 23 d. 19 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Jaunimo padalinys kviečia stebėti tiesioginę transliaciją „Facebook“ renginyje „Nardantis ir ne tik šuo!“. Klaipėdietis Andrius Matulis pasakos apie 700 kilometrų kelionę baidare gražiausiomis Lietuvos upėmis, apie pavojus, kovą su vėjais, šmaikščius žvejus, mažąją kompanionę Dori ir kilnų tikslą, kuris buvo įgyvendintas su kaupu.

A.Matulis praėjusią vasarą įgyvendino asmeninį iššūkį – baidare nuplaukė maždaug 700 kilometrų. Savąją iniciatyvą palaikyti kvietęs vaikinas geradarius ragino už kiekvieną jo nuplauktą atstumą skirti finansinę paramą: vienas kilometras – vienas euras.

„Žmonės paaukojo kiek daugiau nei 950 eurų, kurie buvo skirti krepšinį žaidžiantiems vaikams, norėjusiems dalyvauti stovykloje, bet dėl šeimų nepritekliaus negalėjusiems be visuomenės pagalbos to padaryti“, – pasakojo A.Matulis.

Jis tikėjosi, kad jo iššūkis patrauks visuomenės dėmesį ir bus paaukota maždaug 700 eurų. Rezultatas pranoko lūkesčius – buvo surinkta gerokai daugiau lėšų. Jų užteko ne tik trijų berniukų stovyklos išlaidoms padengti, bet ir sportuojantiesiems būtinoms priemonėms nupirkti. „Tiesa, žadėjau už vieną paaukotą pinigėlį nuplaukti vieną kilometrą. Tad, geradariams dar likau skolingas kelis šimtus kilometrų“, – šypsojosi Andrius.

Baldų technologu dirbančiam vaikinui mintis keliauti baidare nuo Latvijos sienos iki Baltijos jūros kilo tada, kai jo brolis, profesionalus krepšininkas Gintautas Matulis pasidalijo idėja surengti stovyklą vaikams, kartu apgailestaudamas, kad dėl lėšų stygiaus negali į ją pakviesti tų paauglių, kuriems labai reikėtų sportuoti ir būti su bendraamžiais. Andriui brolio iniciatyva pasirodė kilni ir jis nusprendė prisidėti tuo, kuo gali.

31-erių vaikinas kelionėje praleido dvi savaites. Visą atstumą kartu su Andriumi įveikė jo augintinė Dori. Šunelis pirmas dvi kelionės dienas nuolat miegojo, o trečią ėmėsi veiklos. „Tai situaciją sunkino, bet Dori buvimas greta suteikė daug teigiamų emocijų“, – teigė keliautojas.

Šios kelionės įspūdžiais ketvirtadienį jis pasidalys I.Kanto viešosios bibliotekos Jaunimo padalinio rengiamame virtualiame susitikime „Nardantis ir ne tik šuo!“. Stebėti tiesioginę transliaciją bus galima nuo 19 val. „Facebook“ paskyroje https://www.facebook.com/events/1188573981506997/.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O jau

susireikšminęs tas ,,nardytojas" nuotraukoj..Erelis ne kitaip.:D) Gražu žiūrėti:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS