„Nematomos pėdos“: psalmės ir šilkas Klaipėdos miesto bibliotekoje | kl.lt

„NEMATOMOS PĖDOS“: PSALMĖS IR ŠILKAS KLAIPĖDOS MIESTO BIBLIOTEKOJE

  • 1

Spalio 15 d. 17.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) vyks klaipėdietės Rasos Astikaitės-Žiobakienės tapybos ant šilko parodos „Nematomos pėdos“ atidarymas.

Renginio metu bus kalbama apie parodos autorės kūrybinį kelią ir apie žmogaus dvasinio pasaulio gelmę, tikėjimą. Režisierė Dalia Kanclerytė skaitys psalmes, kurios įkvėpė menininkę.

Psalmės R. Astikaitę-Žiobakienę lydi jau daugiau nei dešitmentį. „Jos mane surado ir sužavėjo, kai dirbau dailės mokytoja krikščioniškoje mokykloje ir mokyklos direktorė man padovanojo garso įrašą su psalmių giesmėmis, kurias giedojo vaikų choras, – pasakojo parodos autorė. – Tai buvo kelionės pradžia, augant tikėjime ir ieškant, kaip meno priemonėmis išreikšti tikėjimo grožį.“

R. Astikaitės-Žiobakienės tapybos ant šilko kūrinys. / Asmeninio archyvo nuotr.

Psalmės – žydų ir krikščionių sakralios giesmės. Dalį jų sukūrė Izraelio karalius Dovydas. Tai tikėjimo slėpinys, žmogaus šauksmas, ieškant Dievo artumo ir pagalbos, ir šlovinimas jį sutikus. Kartu tai gilūs ir poetiški apmąstymai apie laiką – amžinybę, akimirksnį, kasdienybę, dabartį ir žmogaus vietą bei prasmę, būtį toje mažoje, mums dovanotoje laiko atkarpoje. Parodoje bus eksponuojami R. Astikaitės-Žiobakienės tapybos ant šilko darbai, sukurti 2019–2020 m., remiantis psalmių temomis.

Norintieji dalyvauti parodos atidaryme prašomi registruotis tel. 8 46 448 336.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NIJOLĖ

ŠAUNUOLĖ RASA. KUO GERIAUSI PRISIMINIMAI. SĖKMĖS!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS