P. Domšaičio galerijoje – R. Venckaus fotografijų paroda | kl.lt

P. DOMŠAIČIO GALERIJOJE – R. VENCKAUS FOTOGRAFIJŲ PARODA

  • 0

Vasario 18 d. 17.30 val. Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje bus atidaryta Remigijaus Venckaus fotografijų paroda „Kvėpavimas. Švelnus oras”. Likus valandai iki vernisažo – 16.30 val. vyks prof. R.Venckaus paskaita apie fotografijos kūrybą.

Naujausioje Lietuvoje gerai žinomo medijų meno ir kultūros tyrinėtojo, medijų menininko ir kritiko Vilniaus Gedimino technikos universiteto Fundamentinių mokslų fakulteto Grafinių sistemų katedros profesoriaus dr. R.Venckaus eksperimentinėje fotografijų parodoje „Kvėpavimas. Švelnus oras” bus pristatyti per 2013–2019 m. vykusias autoriaus keliones jo įamžinti vaizdai.

„Visą savo menininko fotografo karjerą aš ieškau ir siekiu išrasti nuosavą meninę kalbą. Vis dar bandau pabėgti nuo įprastų kelioninių vaizdų ir nekurti pažodinės iliustracijos. Kiekvienas nusigręžimas nuo paprasto ir lengvai suvokiamo atvaizdo abstrakcijos link yra gana didelis iššūkis. Šis kūrybinis gestas – tai specifinis realybės paviršiaus skrodimas, leidžiantis atskleisti daiktų tvarką, parodyti jų mechanikos grožį ir atrasti save naujuose atvaizduose, kuriais ir noriu su jumis pasidalyti“, – sakė parodos autorius.

R.Venckaus fotografijų paroda „Kvėpavimas. Švelnus oras” P.Domšaičio galerijoje (Liepų g. 33) veiks iki kovo 15 d.

GALERIJA

  • P. Domšaičio galerijoje – R. Venckaus fotografijų paroda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS