Palanga arčiau nei Niujorkas: „Pajacuose“ dainuos K. Benedikt | kl.lt

PALANGA ARČIAU NEI NIUJORKAS: „PAJACUOSE“ DAINUOS K. BENEDIKT

  • 0

Balandžio 5 d. 19 val. Palangos koncertų salėje žiūrovai paskutinį kartą galės pasigrožėti režisierės Dalios Ibelhauptaitės režisuota opera - Ruggero Leoncavallo „Pajacais“. Atsisveikinimas su šlovingąja opera išskirtinis – Kanijo partiją atliks Kristian Benedikt (Vaidas Vyšniauskas), dainuojantis Niujorko „Metropolitan“ operoje.

„Visada stengiuosi rasti laiko pasirodymams Lietuvoje už Vilniaus ribų. Be to, įdomu grįžti ten, kur viskas prasidėjo, bet kartu visi spėjo patobulėti. Myliu Klaipėdos publiką. Kanijo vaidmuo tikrai įdomus. Vokalinė partija nors neilga, tačiau reikalauja didžiulės balsinės ekspresijos, technikos bei sceninės patirties. Labai svarbu mokėti kontroliuoti emocijas ir aistras, kad spektaklis nesibaigtų po pirmo veiksmo“, – laukdamas susitikimo su pajūrio publika, pasakojo K. Benedikt.

Nedos partiją Palangoje dainuos sopranas iš Rusijos Eugenia Dushina, Tonijo - „Auksiniam scenos kryžiui“ neseniai nominuotas Mindaugas Rojus, Silvijaus - „Metų operos viltimi“ pripažintas Steponas Zonys, Arlekiną – Aurimas Raulinavičius.

Ruggero Leoncavallo operos "Pajacai" pastatymą kūrė režisierė D. Ibelhauptaitė, režisierius-statytojas Gediminas Šeduikis, kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius.

„Pajacai“ pasakoja apie klajojančią komediantų trupę, kurios gyvenimas tragiškai susipina su scenos realybe. „Mes visi turime emocijas, savo istorijas. Visi kenčiame, verkiame, bet tik tada, kai niekas nemato. O kai išeiname į sceną, visi vaidiname. Scena gali būti bet kas – gatvė, darbas, bet visada turime užsidėti kaukę. Dažnai aplinkiniams visai neįdomu, kas vyksta mūsų viduje. Jiems svarbiau, kokia mūsų kaukė ir kaip gerai sugebame vaidinti savo vaidmenį. Gyvenime tai vyksta kur kas ryškiau nei „Pajacuose“, – sakė režisierė D. Ibelhauptaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS