Palangoje – flamenko ir džiazo šėlsmas iš Ispanijos | kl.lt

PALANGOJE – FLAMENKO IR DŽIAZO ŠĖLSMAS IŠ ISPANIJOS

  • 0

Šį šeštadienį 20 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) susilies flamenkas ir džiazas – koncertuos muzikantai iš Ispanijos – saksofonininkas ir dainininkas Antonio Lizana, boso gitaristas Jesus Caparrosas, pianistas Danielis Garcia, perkusininkas Michaelis Olivera ir flamenko šokėjas Jose Maria Castano.

Flamenkas... Sakysite, kad tai Andalūzijos gatvėmis traukiantis karštakraujis ispanas, virkdantis gitarą? Nebūtinai. Pasirodo, flamenko ir džiazo sąjunga – puikiai derantys muzikos komponentai. Nepatikėsite, kad virtuoziškai valdant du instrumentus – balsą ir saksofoną – šie skirtingi pasauliai geba susilieti į užburiantį kosmosą, persunktą pietietiškos ekspresijos ir vakarietiškos elegancijos.

Kunkuliuojanti džiazo ekvilibristika saksofonu, emocionalus atlikėjo balsas ir šlakelis arabiškų prieskonių – tai A.Lizana, nauja, begalę muzikos apdovanojimų ir kritikų liaupsių pelniusi žvaigždė iš Pietų Ispanijos.

Nežabota energija ir savitomis, tik jam būdingomis vibracijomis, kimiu sprogstamosios galios balsu Lizana priverčia flamenką ir džiazą scenoje iššauti tarsi fejerverką, muzikinę tėkmę paverčia improvizacijų cunamiu. „Viskas, ką daro Lizana, įspūdinga“, – žavėjosi ispanų saksofonininkas Jorge Pardosas.

Penkių ispanų pasirodymas, kaip žadėjo koncerto rengėjai, prilygs žadą atimančiam spektakliui, banguojančiam tarp iškilmingo transo ir siautulingo vakarėlio. Impozantiškas flamenko šokėjas J.M.Castano, kulnais kaukšėdamas į scenos grindis, savo plastiška įtaiga „iliustruos“ A.Lizanos saksofono ir balso pasažus, galutinai užhipnotizuodamas publiką. Pasirenkime šėlti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS