Palangoje muzikuos bliuzroko gitaristas M.Reece’as su grupe | kl.lt

PALANGOJE MUZIKUOS BLIUZROKO GITARISTAS M.REECE’AS SU GRUPE

  • 0

Šeštadienį 19 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje koncertuos vienas talentingiausių Europoje bliuzroko gitaristų Marcas Reece’as.

Kai kurie melomanai linkę jį lyginti su tokiais gitaros grandais, kaip Jimi’s Hendrixas ar Alvinas Lee. To daryti tikrai nevertėtų, kadangi Marcas yra ne tik originalus, bet ir universalus gitaristas, čia pat valdantis elektrinę ir akustinę gitaras.

Iš Vokietijos kilęs M.Reece’as gitara pradėjo groti dar ankstyvoje vaikystėje, įkvėptas legendinių muzikantų Rory’o Gallagherio, J.Hendrixo ar Stevie’o Ray Vaughano, jis dalyvavo įvairių grupių veikloje ir galiausiai atrado savo paties grojimo manierą. 1996-aisiais muzikantas subūrė savo grupę, su kuria nuolat gastroliuoja pasaulyje.

Grodamas jis atiduoda visą savo energiją ir mėgaujasi kiekvienu momentu, o žiūrovai tuo metu lieka išsižioję iš susižavėjimo. Mat Marcas ne tik puikiai valdo gitarą, bet ir dainuoja savitu, kimiu balsu, taigi rengia įspūdingus, kerinčius pasirodymus. Atrodo, kad M.Reece’as atrado gerą receptą, kaip patraukti gerbėjus paprastų klasikinių ritmų, bliuzo įtaigos ir turtingo roko muzikos skambesio deriniu. Jo entuziazmas, dinamiški gitaros rifai ir visiškas atsidavimas muzikos tėkmei būnant scenoje neabejotinai užkrečia ir publiką.

Gitaristo albumas „Let It Burn“ ne veltui taip pavadintas. Ugningas visų 11-os dainų, sukurtų paties Marco, proveržis nepalieka abejingų daugelio melomanų. Tarp albumo kūrinių yra penkios grynai instrumentinės kompozicijos.

Muzikuodamas M.Reece’as vienu momentu yra ramus, kitu – pašėlęs. Ekspresyvusis gitaristas ir stilistiškai lankstus, ir visapusiškai muzikaliai išprusęs atlikėjas, kurio talentu geriausiai galima įsitikinti, pamačius jį scenoje. Jei to negana, jį koncerto klube metu galima bet kada išvysti šalia, priėjusį prie kurio nors klausytojo kėdės ar staliuko – taip Marcas į savo pasirodymą įtraukia ir publiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS