Palangoje – pirmieji žiemos švenčių laukimo renginiai | kl.lt

PALANGOJE – PIRMIEJI ŽIEMOS ŠVENČIŲ LAUKIMO RENGINIAI

Palanga jau gyvena gražiausių žiemos švenčių laukimu – kurortas puošiamas šventinėmis dekoracijomis, o pirmieji pasirengimo šventėms renginiai pakvies jau šį savaitgalį.

Kurorto šventinės erdvės šiais metais bus itin puošnios, teigiama Palangos savivaldybės pranešime. Kaip ir kasmet, gruodį Kalėdų šviesos miestu tampanti Palanga kvies visus atvykti į pajūrį bei gražiausias žiemos šventes pasitikti Palangoje. Čia kalėdiniai renginiai vilios visą gruodį.

Pirmąjį žiemos penktadienį, gruodžio 6 d., visu grožiu suspindės Palangos miesto eglė, kuri, kaip ir kasmet, bus išskirtinė, o šeštadienį, gruodžio 7 d., į Kalėdų eglės įžiebimo šventę pakvies Šventoji.

Šalia miesto eglės esantis kalėdinėmis šviesomis žėrintis Kurhauzas žiemos švenčių laikotarpiu ne tik spinduliuos išskirtinę, kalėdinę nuotaiką, bet ir atvers duris visai šeimai skirtiems šventiniams renginiams. „Spindinčios Kalėdos Kurhauze“ – taip pavadintas projektas, kuris visą mėnesį kvies į įvairius koncertus, edukacines programas ir teatrą. Pirmieji pasirengimo artėjančioms šventės renginiai vyks jau šį šeštadienį – duris Kurhauze atvers Dovanų meistarnė, kurioje laukiami visi, norintys savo rankomis sukurti mielas smulkmenas, kuriomis per Kalėdas bus galima pradžiuginti artimuosius ar bičiulius. O norintieji sukurti Advento vainiką šeštadienio popietę laukiami Gintaro muziejuje.

„Jau nuo lapkričio 23 dienos startuojantys renginiai Kurhauze žada daug įdomių susitikimų ir veiklos. Parengėme įspūdingą 25 renginių programą, kuri neabejotinai patiks visai šeimai“, – pranešime cituojama Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė.

Geros muzikos gerbėjus iki metų pabaigos džiugins net septyni Kurhauze vyksiantys koncertai, du visai šeimai skirti projektai su Lietuvos nacionaline filharmonija: „Menų pakylėti“ ir „Parodos paveikslėliai“.

Etninės kultūros gerbėjų laukia susitikimas su folkloro grupė „Rana“ koncerte, „Vandens burtų šnabždėjimas“ ir kalėdinė šokių vakaronė su „Mėguva“, „Bočiais“, „Banguoliu“.

„Norisi išskirti du ypatingus renginius: tarptautinį projektą „At times it is“ su italų pianistu, kompozitoriumi Vincenzo Ciprianiu ir gruodžio 31 d. vyksiantį koncertą „Metų laikai“, kuriame „Camerata Ars Lituanica“ atliks vieną garsiausių kompozitoriaus A. Vivaldi kūrinių „Metų laikai“. Naujuosius pasitiksime prie Palangos tilto, įspūdingą naujametinį fejerverką lydės taip pat A. Vivaldi „Metų laikai“, – pasakoja V. Petrauskienė.

Šeimų Kurhauzo „Dovanų meistarnėje“ taip pat lauks net 12 edukacinių programų. Susitikimų, kurių pirmasis numatytas jau šį šeštadienį, metu dalyviai, patariami patyrusių etnologų, savo rankomis kurs mielas ir šiltas šventines rankų darbo dovanėles – „Dovanų meistarnėje“ sužinosite, kaip sukurti šiaudinukus eglutei, kalėdines puošmenas, molio, skiautelių dovanėles, burtų lėlytės, netgi išmoksite meduolių dekoravimo subtilybių. Tradiciškai metų pabaigoje „Grubusis“ teatras pakvies į premjerą „Tanato viešbutis“. Iki Naujųjų metų žiūrovams bus parodyti septyni spektakliai.

Koncertai, edukaciniai užsiėmimai, paskaitos, parodos, labdaros vakarai bei kiti smagūs šventiniai renginiai palangiškių ir kurorto svečių lauks ir kitose miesto kultūrinėse erdvėse – Palangos viešojoje bibliotekoje, Kurorto muziejuje, Gintaro muziejuje, J. Šliūpo memorialinėje sodyboje, Koncertų salėje, Palangos bei Šventosios bažnyčiose, netgi – Palangos baseine, sakoma Palangos savivaldybės pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

PL

Palangai reikia naujo formato.. nes iš tiesų per kalėdinį laukimo laikotarpį tai nieko ten įspūdingo..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS