Palangos kurhauze – susitikimas su V. V. Landsbergiu | kl.lt

PALANGOS KURHAUZE – SUSITIKIMAS SU V. V. LANDSBERGIU

  • 0

“Teisingos muzikos vakarų” ciklas liepos 28 d. kviečia į susitikimą su poetu, rašytoju, publicistu, teatro ir kino režisieriumi Vytautu V. Landsbergiu. Atnaujintame Palangos kurhauze 19 val. universalus ir nepailstantis menininkas dainuos, skaitys bei dalinsis mintimis su savo kūrybos gerbėjais.

V.V. Landsbergis sėkmingai save realizuoja keliose srityse: teatre, kine, yra garsus rašytojas, ypač gerai žinomas kaip literatūros vaikams kūrėjas, ir, žinoma, bardas. Šiuo metu menininkas jau yra sukūręs virš dvidešimt kino filmų, septynias pjeses ir išleidęs daug pasakų knygų tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Prieš gerą dešimtmetį Vytautas Landsbergis jaunesnysis buvo karūnuotas kaip geriausios knygos „Rudnosiuko istorijos“ autorius, o 2004 metais „Arklio Dominyko meilė“, iliustruota Sigutės Ach, išrinkta geriausia metų knyga vaikams ir paaugliams. 2011 metų geriausia knyga vaikams išrinkta taip pat V.V. Landsbergio knyga – „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“.

V.V. Landsbergis, studijuodamas Vilniaus universitete, daugiau nei 10 metų šoko ir dainavo folkloro ansamblyje „Ratilio“. Vėliau dažnai dainuodavo sau ir vaikams, pritardamas gitara. Iš tos meilės lietuvių liaudies dainoms, sutartinėms ir baladėms gimė kompaktinės plokštelės, koncertų programos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS