Pandemijos atgarsiai: ar įvyks tradicinė Jūros šventė? | kl.lt

PANDEMIJOS ATGARSIAI: AR ĮVYKS TRADICINĖ JŪROS ŠVENTĖ?

Artėjant vasarai savivaldybė priversta keisti festivalių planus. Tęsiantis COVID-19 pandemijai nuspręsta atsisakyti kas dvejus metus vykstančio „Parbėg laivelis“. Kaip bus su Jūros švente ir kitais renginiais, kol kas neaišku.

„Miestas negali gyventi be kultūrinių renginių, kad ir kaip sunku būtų“, – sakė Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Vakar savivaldybė tarėsi, ką daryti su birželį planuotu tarptautiniu mėgėjų folkloro festivaliu „Parbėg laivelis“. Užsienio kolektyvai vienas po kito atšaukė savo dalyvavimą dėl pandemijos.

Festivalį organizuojantis Klaipėdos etnocentras svarstė pasiūlyti mišrų renginį, dalį veiklų įgyvendinant nuotoliniu būdu. Tačiau galiausiai idėjos atsisakyta.

„Tas „Zoom'as“ ir šiaip nuotolinis bendravimas jau visiems atsibodo. Ypač kai kalbama apie kultūrinius renginius. Žmonės pasiilgo nuoširdaus bendravimo ir kontakto. Erdvėse, aikštėse, pievose“, – kalbėjo vicemeras.

Festivalį nuspręsta nukelti. Tačiau klaipėdiečiai be folkloro neliks. Liepos pabaigoje ar rugpjūčio pradžioje planuojamas Mažosios Lietuvos etnokultūros renginys.

„Iš Mažosios Lietuvos atvyks įvairūs amatininkai. Bandysime renginį organizuoti Klaipėdos senamiestyje, prisilaikydami visų saugumo reikalavimų“, – paaiškino A.Cesiulis.

Ar pandemija nesužlugdys kitų renginių, tarp jų – ir Jūros šventės,  prognozuoti nesiryžtama.

„Stebime, laukiame. Pernai buvo toks išpreparuotas, minimalistinis renginys. Iš dalies jis pasiteisino – koronaviruso atvejų sprogimo Klaipėdoje po jo neužfiksuota“, – prisiminė A.Cesiulis.

Savivaldybė stengsis, kad renginių, nors ir su ribojimais, šią vasarą vis dėlto būtų. Tačiau viskas priklausys nuo koronaviruso atvejų skaičiaus.

„Užvakar buvo 350, vakar – 855, rytoj gal jau bus 1,5 tūkst. susirgusiųjų. Niekas negali pažadėti, kad renginiai įvyks – nei ponas dievas, nei miesto valdžia“, – apgailestavo A.Cesiulis.

Tikimasi, kad liepos pabaigoje ar rugpjūčio pradžioje pandemija atslūgs. Viltys dedamos ir į skiepus.

„Šiemet turi įvykti ir „The Tall Ships Races“. Regata organizuojama ne kasmet. Tai didžiausia Baltijos burlaivių šventė. Mes tikrai suinteresuoti, kad tokie renginiai vyktų“, – tikino A.Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ričardas

12 tokus nori skiepiti,testuoti,gązdina auklėtojos žinutėmis.Vaikai negana to mokinosi nuotoliniu visus metus,dabar sukako 18 ant adatos sodina.O jums Jūros šventė rūpi,kur išsimyšti alaus prigėrus.Degradavimas

Maria

Turi būti jūros šventė! Virusas ateis ir išeis, o mum gyvent ir džiaugtis reikia!

Anonimas

Juro sventes nebus, bet jazz festivalis TIKRAI BUS.... :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS