Paskelbti kūrybinio konkurso „MCC Palanga 2020“ finalininkai | kl.lt

PASKELBTI KŪRYBINIO KONKURSO „MCC PALANGA 2020“ FINALININKAI

  • 0

Lietuvos kultūros tarybos ir Palangos miesto savivaldybės finansuojamas naujų kūrinių pučiamųjų orkestrams konkursas „MCC Palanga 2020“ žengė į baigiamąjį etapą – paskelbti konkurso finalininkai.

Septynias – tiek kompozicijų, sukurtų specialiai konkursui „MCC Palanga 2020“, tarptautinė vertinimo komisija pripažino vertomis finalinio etapo. Visus šiuos kūrinius baigiamajame konkurso renginyje, kuris numatytas gruodį Palangoje, atliks Palangos orkestras. Tuomet ir paaiškės pagrindinių bei paskatinamųjų premijų laureatai.

Pirmą kartą rengiamo naujų kūrinių pučiamųjų orkestrams konkurso finalininkais tapo kompozitoriai Mikas Karosas, Linas Rupšlaukis, Rapolas Šileikis, Andrius Šiurys, Rimvydas Stanaitis, Jonas Tamulionis ir Tadas Zakarauskas.

Konkursui pateiktos kompozicijos – skirtos Palangai, jos padavimams ir legendoms. Kurdami jas kompozitoriai naujam gyvenimui prikėlė drąsuolio Naglio žygius, kunigaikščio Kęstučio ir Birutės meilės istoriją, jūrų deivės Jūratės ir Kastyčio laimę gintaro rūmuose ir šventosios ugnies sergėtojų vaidilučių ritualus.

Lietuvių kompozitorių kūrinius vertino tarptautinė Europoje pripažintų kompozitorių komisija, sudaryta iš šveicaro Oliverio Waespi, Lietuvos atstovo Kazio Daugėlos ir komisijai pirmininkavusio kompozitoriaus ir dirigento iš Nyderlandų Jano de Haano.

Iš viso konkursui „MCC Palanga 2020“ buvo pateikta 12 paraiškų. Komentuodamas konkurso rezultatus, O.Waespi teigė, kad komisijos narius išties nudžiugino kai kurių konkursui pateiktų kūrinių kokybė, stilių ir kūrybinių prieigų įvairovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS