Paskutiniai Klaipėdos koncertų salės vasaros ciklo akordai | kl.lt

PASKUTINIAI KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖS VASAROS CIKLO AKORDAI

  • 2

Vasariškos muzikos garsai jau antrą mėnesį aidi šalia Klaipėdos koncertų salės (KKS) esančio parko estradoje. Čia nuo liepos pradžios vyksta Vasaros koncertų ciklo renginiai, publikai teikiantys tikrą muzikos klausymosi malonumą po atviru dangumi, žaliuojančios gamtos prieglobstyje. KKS parke kitą savaitę su Klaipėdos choru „Aukuras“ dainuos norvegų baritonas Steinas Skjervoldas, o su uostamiesčio Brass kvintetu muzikinį tiltą į Suomiją nuties trimitininkas Jonas Šilinskas.

Su klaipėdiečių kūrėjų muzika

Rugpjūčio 14 d. 19.30 val. KKS parko estradoje vyks koncertas „Tau Tėvynės dangus“.

Šio koncerto solistas – Lietuvoje jau senokai gyvenantis norvegų baritonas S. Skjervoldas mūsų šalį turbūt galėtų pavadinti savo antrąja tėvyne. Programoje „Tau Tėvynės dangus“ skambės bene garsiausio jo gimtosios Norvegijos dainiaus Edvardo Griego, lietuvių klasiko Juozo Gruodžio ir klaipėdiečių kūrėjų muzika.

Koncerto programa pavadinta pagal Vladimiro Konstantinovo dainą, kuri buvo sukurta ir dažnai atliekama Atgimimo laikotarpiu. Jos autorius, Lietuvoje gerai žinomas choro dirigentas ir kompozitorius, 1993-iaisiais buvo vienas iš Klaipėdos choro „Aukuras“ įkūrėjų. Po kelerių metų prie „Aukuro“ vairo liko tik Alfonsas Vildžiūnas, diriguosiantis šią norvegišką ir lietuvišką programą.

Choro „Aukuras“ koncerte bus proga susipažinti su jau į amžinybę išėjusių klaipėdiečių – choro dirigentų Roberto Varno, Gedimino Purlio ir kompozitoriaus Zigmo Virkšo kūriniais. Kūrėjai išeina, bet jų kūryba lieka amžiams. Programoje taip pat bus šiemet 70-metį mininčio uostamiesčio kompozitoriaus Remigijaus Šileikos „Šviesa ir muzika“, sukurta pagal Sigito Gedos tekstą. „Šviesa ir muzika mus gelbsti, niekas kitas...“ – poeto žodžiai skambės „Aukuro“ choristų lūpose.

Skambantys vario tiltai

Vasaros koncertų ciklą vainikuos rugpjūčio 16 d. 19.30 val. skambėsiantys „Vario tiltai III“.

Pasaulinė pandemija pakoregavo šią Klaipėdos brass kvinteto programą: Švedijos sostinėje gyvenantis trimitininkas Tomas Poulsonas šiuo metu negali atvykti į Lietuvą. Jo pasirodymas perkeltas į spalį, o dabar bus nutiestas muzikinis tiltas į Suomiją – bus proga susitikti su toje šalyje įsikūrusiu trimitininku J. Šilinsku.

Nuo 2009-ųjų ten gyvenantis talentingas atlikėjas dirbo daugelyje simfoninių orkestrų, tarp jų – Tamperės ir Turku filharmonijų, Kuopio simfoniniame ir kituose orkestruose, koncertavo Japonijoje, Švedijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Lenkijoje, Italijoje, Rusijoje ir Baltijos šalyse.

Šiuo metu jis eina solisto trimitininko pareigas Suomijos radijo simfoniniame orkestre ir dėsto Tamperės muzikos akademijoje. J. Šilinskas ne tik moko suomių studentus, jis vedė meistriškumo kursus Italijoje ir Pietų Korėjoje. Trimitininkas taip pat atlieka džiazo, funk, soul ir kitų stilių muziką.

J. Šilinskas savaitę ves meistriškumo seminarą Klaipėdos brass kvinteto nariams ir kartu su jais parengs šią koncertinę programą. Joje pirmą kartą klaipėdiečių kvintete antruoju trimitu gros Jonas Katauskas, neseniai pakeitęs daug metų jame muzikavusį Alių Maknavičių.

Rengėjai tikisi, kad ši programa suskambės visų atmintyje kaip šviesus ir ilgai išliekantis paskutinis Vasaros koncertų ciklo akordas.

Bilietai į koncertus – po 10 Eur, taikomos nuolaidos. Esant lietingam orui, Vasaros koncertų ciklo renginiai vyks KKS.

GALERIJA

  • Klaipėdos brass kvintetas
  • Alfonsas Vildžiūnas
  • Steinas Skjervoldas
  • Jonas Šilinskas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KLP

Bijai vilko, neik į mišką.

Nuomonė

Paskutiniai akordai pasigauti koronką, jūros šventė praėjo, mėlynoji vakarienė irgi, tai paskubėkim

SUSIJUSIOS NAUJIENOS