Pėdink į Girulius – į literatūros ir muzikos vakarus | kl.lt

PĖDINK Į GIRULIUS – Į LITERATŪROS IR MUZIKOS VAKARUS

  • 2

Šią savaitę Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė į pirmąjį 7-osios vasaros kultūrinių renginių programos „Pėdink į Girulius“ renginį. Kitą savaitę – naujas susitikimas Giruliuose.

Šių metų bibliotekos vasaros programą trečiadienį pradėjo literatūrinis vakaras – Australijoje gyvenančios lietuvių poetės Gražinos Burokaitės-Pranauskienės knygos „Abu krantai“ pristatymas. Daugelis poezijos gerbėjų pasinaudojo reta galimybe ne tik susitikti su autore ir paklausyti iš meilės Lietuvai gimusių jos eilėraščių, bet ir pasigrožėti su niekuo nepalyginama Australijos gamta, vandenynu, atkurto skulptūrų parko vaizdais. Tą vakarą susirinkusiesiems Girulių bibliotekoje smuikavo Juozas Staniulis, autorę pristatė knygos leidėjas Antanas Stanevičius.

Kultūrinė vasara Giruliuose dar tik įsibėgėja. Toliau viskas vyks įprastu ritmu – renginiai publikos lauks kiekvieno trečiadienio vakarą Girulių bibliotekoje-bendruomenės namuose (Šlaito g. 10A). Šią vasarą savo ištikimiems lankytojams biblioteka yra parengusi 15 kultūrinių renginių – literatūrinių vakarų, knygų pristatymų, klasikinės ir lengvosios muzikos koncertų, smagių susitikimų su kultūros, muzikos ir vaizduojamojo meno atstovais.

Birželio 15 d. 18 val. Girulių bibliotekoje-bendruomenės namuose (Šlaito g. 10A) visus pakvies marinistinės literatūros ir muzikos vakaras „Jūreivių keliai“.

Veiks Lietuvos marinistikos žurnalistų klubo „Marinus“ ir kitų leidėjų jūrinės tematikos knygų paroda, kurią pristatys klubo pirmininkas Vidmantas Matutis. Ypatingas parodos akcentas – Venanto Butkaus knyga „Burėse – Baltijos vėjas. Buriuotojo užrašai“. Tai Lietuvos pramoginio ir sportinio buriavimo istorija, kurią reikėtų žinoti kiekvienam klaipėdiečiui. Klubas „Marinus“ yra parengęs keletą staigmenų vakaro lankytojams.

Vėliau vyks diskusija su vakaro svečiais apie lietuvių santykį su marinistine kultūra. Bus keliami klausimai, ar Lietuva yra jūrinė valstybė, kodėl žemė mums, žemdirbiams, yra brangesnė už jūrą, koks pas mus susiformavęs jūrininko stereotipas: mitai ir tikrovė. Diskusiją ves žurnalistas Gediminas Pilaitis. Renginio garbės svečias – Klaipėdos kapitonų klubas.

Vakaras baigsis nuotaikingu Birutės Petrikytės koncertu.

Birželio 26 d. 16 val. Girulių bendruomenė visus pakvies į smagią Joninių šventę. Pagyvenusių žmonių asociacijos kolektyvai rengiasi sudrebinti Girulius ne tik muzika ir dainomis, bet ir šokiais.

Šią vasarą Giruliuose vėl koncertuos Karinių jūrų pajėgų orkestras. Liepos 13, 14 ir 15 dienomis biblioteka pakvies į bardų vakarų ciklą „600 metrai nuo jūros“. Bardų muzikos ciklą pradės šio renginio sumanytojas, dpoezija.lt portalo įkūrėjas ir kuratorius Jonas Baltokas su savo ištikimais bičiuliais Alvydu Stalaučinsku ir Egidijumi Šauliu. Kitądien atvyks svečių iš Vilniaus – koncertuos jaunimo pamėgta grupė „Pramanai“, o bardų vakarus užbaigs Giedriaus Vaškio akustinis koncertas. Laukiami visi dainuojamosios poezijos gerbėjai.

Programą „Pėdink į Girulius“ užbaigs nuotaikingas aktorių Vytauto Kairio ir Justinos Vaikšnoraitės koncertas rugpjūčio 24-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Džiaugiuosi

O aš džiaugiuosi nuoširdžiu bibliotekos darbu.Tegul ir nedalyvauju visuose renginiuose. Renginiai visada vyksta taip jaukiai ir šiltai ir visi yra laukiami ir taip auginama Girulių dvasia.

Tegul

jūsų Giruliuose gyvenančios savo rezervatuose valdžiagyvių ir jų giminių rūšys pėdina į tas pramogas.Tam ir darote

SUSIJUSIOS NAUJIENOS